Розділ Культура

У Шепетівці відзначили День захисника України

Автор 14 жовтня 2017, 21:34

13 жовтня, напередодні державного свята - Дня захисника України у міському будинку культури відбулись урочистості та пройшов святковий концерт. Про деталі заходу розповів інформаційний відділ Шепетівської міської ради.

Присутні вшанували пам'ять загиблих в АТО героїв та всіх воїнів, які полягли в боях за Батьківщину хвилиною мовчання.

Військовослужбовців та жителів міста від імені виконавчого комітету Шепетівської міської ради та депутатського корпусу привітав міський голова Михайло Полодюк.

Михайло Іванович  вручив почесні грамоти Шепетівської міської ради і цінні подарунки військовослужбовцям та учаснику антитерористичної операції на Сході України.

В урочистостях, також, взяла участь заступник міського голови Наталія Стасюк та помічник народного депутата України Романа Мацоли Ірина Топчій.

Захід продовжили вітання від  колективів міського будинку культури - військовим свої виступи дарували артисти, творчі вокальні, танцювальні  та інструментальні колективи.

Усі бажаючі мали можливість ознайомитися з виставкою літератури, яку підготували бібліотеки міста та з роботами учнів дитячої художньої школи присвяченими захисникам України.

День захисника України   відзначається в Україні 14 жовтня у день святої Покрови Пресвятої Богородиці водночас з Днем Українського козацтва. З 2015 року є державним святом, яке встановлено  указом Президента України у 2014 році з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності й територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг Українського народу, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві та на підтримку ініціативи громадськості.

0
репостів
0
репостів