Розділ Культура

Пройшов вечір пам’яті Володимира Висоцького

Автор shbiblio.ucoz.ua 26 липня 2016, 23:25
25 липня о 14:30 в районній бібліотеці ім.М.Коцюбинського відбувся вечір пам'яті Володимира Висоцького, за участі поета, барда Віктора Гусарова, який виконав пісні В.Висоцького по  Skype - зв’язку.
Прихильники творчості поета зібралися в читальному залі бібліотеки. Епіграфом свята стали слова В. Висоцького: 
Мне судьба – до последней черты 
До креста. Спорить до хрипоты, 
А за ней - немота… 

Володимир Висоцький - видатний радянський актор, співак і поет (бард), класик жанру авторської пісні, автор низки прозаїчних творів, заслужений артист РРФСР (1986, посмертно) і лауреат Державної премії СРСР (1987, посмертно). Написав близько 700 пісень і віршів, як актор зіграв близько тридцяти ролей у фільмах (зокрема «Місце  зустрічі змінити не можна», «Вертикаль»). Помер у 1980 році.

Творчість Володимира Семеновича Висоцького ніколи не залишала людей байдужими, завжди змушувала їх думати, надавала сили, заряджала, тому й вечір його пам'яті проходив в атмосфері теплоти, розуміння і доброзичливості.

Ведучий вечору Дмитро Воронюк  намагалася відповісти на питання: «Яким був Володимир Висоцький? Ким він був? Що ми знаємо про нього? 

В залі звучали пісні В. Висоцького : « Песня о друге», «Мы вращаем землю» , «Пожары» , «Почему аборигены сьели Кука» , «Утренняя гимнастика» , «Шторм» , «Баллада о любви» та ін..

А ще було відео «Охота на волков». Портрети поета, кадри з фільмів, голос самого поета – все це зробило захід  живим та запам’ятовуючим .

Ведучий читав свої вірші , присвячені пам’яті актора : «Посвящение» , «Памяти В.С.Высоцкого»,  «Лжепоклонникам Высоцкого»,  «Поскриптум», «Апофеоз».

Використовуючи мультимедійну техніку та Skype - зв’язок , всі присутні мали можливість поспілкуватись з поетом та бардом Віктором Гусаровим , який виконав авторські пісні : «Здесь вам не равнина», «Прощание з горами», «Мы вращаем землю», та презентував свої  книги- «30 лет без Высоцкого» , «По улице Высоцкого», які читають в Польщі та США.

Потім студійці : Сергій Доскач , Тоня Осецька , Віра Кухарук , Олена Кравук, Леонід Жмурко , Ніла Кравчук , Галина Олійник , читали свої вірші , ділились планами на майбутнє .

Закінчили вечір словами Бестужева-Лади:
Высоцкий с нами, живёт в нас все эти годы, он никого из нас не покидал.
0
репостів
0
репостів