Розділ Культура

У Шепетівці пройшов Всеукраїнський конкурс хореографії «Золоте коло»

Автор 10 червня 2016, 16:27
З метою пізнання хореографічної культурної спадщини та встановлення дружніх контактів між творчими колективами регіонів України, популяризації мистецтва танцю у молодіжному середовищі, удосконалення виконавської майстерності та підвищення художнього рівня аматорського мистецтва, обміну досвідом роботи керівників колективів та учасників конкурсу у м. Шепетівка відбувся Всеукраїнський конкурс хореографії «Золоте коло». Організаторами конкурсу виступили Хмельницький обласний науково-методичний центр культури і мистецтва та Шепетівський  міський будинок культури.
На конкурс завітали колективи з чотирьох областей України: Рівненської, Житомирської, Волинської та Хмельницької.

Урочисте відкриття конкурсу  та презентація колективів пройшли на майданчику біля  міського будинку культури. З вітальним словом до учасників звернулись Шепетівський міський голова М.Полодюк, секретар Шепетівської міської ради М.Кикоть, помічник народного депутата України Р.Мацоли – І.Топчій, завідуюча відділом культури виконавчого комітету Шепетівської міської ради С.Джус та в.о. директора Хмельницького обласного науково-методичного центру культури і мистецтва, заслужений діяч мистецтв України А.Бєлєванцев.

Конкурс проходив в чотирьох номінаціях: «Народна хореографія», «Бальна хореографія», «Сучасна хореографія» та «Класична хореографія».

В рамках конкурсу відбулася творча зустріч членів журі та керівників хореографічних колективів, під час якої члени журі поділились своїми враженнями від організації конкурсу, творчих програм колективів та виконавців, висловили свої рекомендації та побажання.

Конкурс виявив зростання рівня виконавської майстерності та сценічної культури  хореографічних колективів, особливо в номінації «Сучасна хореографія», де журі конкурсу високо оцінило виступи учасників та балетмейстерські роботи керівників, втілення та  розкриття ними  цікавих та складних тем і образів. 

Колективи-учасники отримали нагороди за І-ІІІ місця. Гран-Прі виборов зразковий хореографічний ансамбль «Алтея» Кам’янець-Подільської міської дитячої школи мистецтв (керівник  Любов Бойко).

Загалом в конкурсі взяли участь 37 колективів та близько 700 учасників.
0
репостів
0
репостів