Розділ Культура

Від серця до серця

Автор 22 квітня 2016, 22:05
Від серця до серця добро летить, подібне пташці. Стукає в серця, щоб розбудити, і дарувати всім людям радість. Прекрасної пори, коли все цвіте, оживає, набирає сили 21 квітня в музеї Миколи Островського відбувся благодійний концерт «Від серця до серця» на якому вшановували наших захисників - учасників бойових дій у зоні АТО.
Учасники дійства: члени літературно-мистецької студії «Доля», студенти медичного училища, учні школи ліцею дарували свої вірші, пісні і просто людське спасибі нашим героям.

Найменші вихованці ДНЗ «Ялинка» внесли свою часточку у добру справу і подарували два танці «Гопак» і «Танець з віночками» (музичний керівник Ольга Лукащук).

Студенти медичного училища Андрій Федорчук, Сергій Калмазан, Ілля Пуговіца виконали Кавер на пісню «Любити Платити» (Скрябін) та Кавер гурту Океан Ельзи «На небі», а Іванна Співякіна – пісню Діми Монатіка «А може вже досить».

Ольга Лукащук заспівала власні пісні: «Колискова для України», «Ти - моє життя, «Батьківська молитва», «Повстань, Україно», «Помолимось за Вкраїну» і вдвох з донечкою Сашею - «Буду Ангелом твоїм».

Пролунали вірші Леоніда Жмурко «Повертайтесь живі», Сергія Доскача «Вокресне Україна», Олени Іськової «Через Голгофу шлях проліг до волі», Віри Кухарук «Розстріляне небо», Галини Олійник  «Патріоти не вмирають». Вірш Ольги Лукащук «Матусю, прощавай» прочитала учениця 7 класу школи-ліцею Олександра Лукащук.Україна – країна, де найбільше люблять волю і найменше знали її, країна гарячої любові до народу і чорної йому зради, довгої вікової героїчної боротьби за волю. У серцях простих українців живе велика віра у нашу країну, наш народ. Справжні патріоти сьогодні там, на Сході країни захищають її рубежі.

Через Голгофу шлях проліг до волі.
Страшна за це заплачена ціна.
Та досі ми голодні, босі  й голі,
І Вітчизняна тихо йде війна.
Щоб не збудити тих, що не проснулись,
Хто сміло заховався у кущах.
Лиш тільки б ми усі не потонули
В сльозах вдовинних, в кров’яних дощах.
Не раз вже чула: «Наша хата скраю.
Прийдуть сюди – візьму я автомат...»
А ТАМ за мир летить до небокраю
Чийсь батько, син, чийсь чоловік-солдат.
А знаєте, вдивляючись у небо,
Звертаючись до Господа з Христом,
На нього теж чекають із Ереба,
З нового пекла з назвою АТО.
А нам то що? На пуза – вишиванки,
З патріотизмом прапор на даху.
Прокиньтесь, люди, бо роздавлять танки
Промінчик волі на своїм шляху.
Олена Іськова

Ми гордимося нашими батьками, братами, які захищають наше з вами щасливе і мирне життя. Щира вдячність тим, хто повернувся живим і вічна пам’ять полеглим.

Ні, патріоти не вмирають...
А залишаються в серцях,
Вони із неба сонцем сяють,
Гуляють вітром по полях.
Їх голос чути в кожній пісні,
Яку співає наш народ,
А душі їхні - то є птиці,
Що в небо линуть до зірок.
Вони у квітах, і у травах,
У щирих посмішках дітей,
У неба ясного блакиті,
Та сяйві зоряних ночей.
Ні, патріоти не вмирають...
Лишають на землі свій слід,
Вони молитвами святими
На небі моляться за світ.
Галина Олійник

У дуже не простий час для України хтось захищає кордони держави на полі бою, хтось займається благодійництвом, а хтось підтримує наших військових духовно.

Батьківщина починається з батька і матері, з оселі, де ми вперше побачили світ, з мови, якою розмовляють наші батьки, з України, де ми народилися.

З мами починається життя. Її ніжна ласка, палка любов і турбота супроводжують нас у житті. Немає любові сильнішої від материнської, немає ніжності ніжнішої від ласки і клопотів материнських, немає тривоги тривожнішої від безсонних ночей і незімкнутих очей материнських. Людство існує тільки тому, що існує материнська любов.

Змінюються часи і влада, змінюються життя і людський світогляд. Але незмінними залишаються найвищі істини, незмінною лишається людськапотреба любити. Нерозгаданою залишається таємниця душі, в якій незгаснимвогнем горить священне і нездоланне почуття любові. Життя – це чаша, наповнена краплинами радощів і страждань,злетів і падінь, надій і розчарувань. З давніх-давен добрі стосунки між людьми, взаємодопомога, милосердя були основними у житті українців. Доброта завжди дає радість оточуючим. Вона, як чарівні ліки, виліковує від багатьох хвороб. Милосердя і доброта - як два крила, на яких тримається людство.

Під час концерту вшанували учасника бойових дій Олександра Ковальчука, який нещодавно повернувся зі Сходу.

На завершення, начальник відділу у справах сім’ї, молоді та спорту виконавчого комітету міської ради Наталія Стасюк подякувала всім, хто вніс свій внесок в здійснення такої доброї справи як благодійництво. Літературно-мистецька студія "Доля" спільно з відділом у справах сім'ї, молоді та спорту виконавчого комітету міської ради за участю студентів медичного училища, які серед молоді міста є самими ініціативними і активними, вихованців ДНЗ "Ялинка" та учнів шкіл міста організували цей благодійний концерт з метою збору коштів на допомогу учасникам бойових дій у зоні АТО. Зібрані кошти у сумі 970 гривень в той же день були перераховані дружині Романа Коцюбки з села Вербівці, який знаходиться на лікуванні після операції у місті Києві.
Фотозвіт із концерту
0
репостів
0
репостів