Розділ Культура

У Плесні відзначали Міжнародний день театру

Автор 06 квітня 2016, 22:19
27 березня усі прихильники та професіонали театрального мистецтва відзначали Міжнародний день театру – носія духовності й таланту. Змінюється життя, але театр, як і раніше, будить добрі почуття, піднімає людину над буденністю, сприяє гуманізації суспільства. Наші сучасники можуть сьогодні побачити на сценах збережені, відновлені, неперевершені зразки класичної творчості і сучасного мистецтва.

В рамках відзначення професійного свята театралів у Плесенській ЗОШ I – III ст. відбулися «Театральні зустрічі» за участю театрального колективу районного будинку культури «Корифей» (керівник Л.Манійчук) та гуртка ГШСЗ "Шкільний театр «ПТАХ»" (керівник Ю. Рабчевська), який діє при місцевій школі.

Свято відкрили юні театрали піснею про ніколи не старіюче мистецтво. Директор школи Тетяна Миколаївна Капелюх привітала усіх присутніх зі святом, відзначивши акторів – ветеранів народного театру «Птах» Плесенського сільського будинку культури, які стали гарним прикладом для молодшої плеяди аматорів.

Глядачі щирими оплесками дякували за представлену літературно – хореографічну композицію «Обернуся на легенду», присвячену 145 – річчю від Дня народження української дочки нашого народу Лесі Українки, яку яскраво відтворив на сцені театр «Корифей» та хореографічний колектив «Інеш».

Продовженням свята стала вистава за твором М.Куліша «Мина Мазайло», яку представили учасники шкільного театру «ПТАХ»: Лариса Савчук, Галина Островська, Діана Тарасюк, Маріна Тарасюк, Яна Янушевська, Зоряна Савчук, Роман Тарасюк, Микола Шикерук, Валентин Данилюк, Євген Колесник. Юні актори вміло втілили в життя комедійні, саркастичні образи п’єси . Акторської майстерності, культури поведінки на сцені вони навчаються на заняття театру, який очолює талановитий, наполегливий , енергійний керівник , професіонал своєї справи Юлія Рабчевська.

Театральні зустрічі закінчилися гучними оплесками з глядацького залу, адже це найбільша нагорода для театралів за їхню творчу працю.

Це свято об’єднало, як і майстрів сцени, так і аматорів, а також глядачів, які щиро цінують це давнє і ніколи не старіюче мистецтво.
0
репостів
0
репостів