Розділ Культура

У музеї Островського — новий очільник

Автор Володимир Ковальчук 10 червня 2015, 15:37
Другого червня тимчасовим виконувачем обов’язків директора музею Миколи Островського призначено депутата Шепетівської районної ради, 38-річного жителя Судилкова В’ячеслава Сміховського.
— Хоча наш музей фінансується з обласного бюджету, в цьому році щомісяця маємо сплачувати до міської скарбниці майже півтори тисячі гривень. А де їх узяти? Адже тих «копійок», які заробляємо з продажу квитків абощо, на все не вистачає. Проте зараз це питання пробуємо вирішити і сподіваємося, що місцева влада піде нам назустріч, — каже В’ячеслав Сміховський. — А ще, до Дня Незалежності України 24 серпня, маємо завершити ремонт у краєзнавчому відділі музею. Але потрібно віднайти будівельних матеріалів на 20 тисяч гривень.

У розмові з газетою «День за днем» пан В’ячеслав поділився й іншими планами роботи на новій посаді. Він переконаний, що потрібно відновити колишню велич музею, адже споруди такого масштабу як музей Островського — це «бренд», який вражає навіть іноземців. Не обійтися й без інтенсифікації краєзнавчої роботи, тому що історія Північної Хмельниччини незаслужено обійдена увагою істориків й потребує більш грунтовніших досліджень. Для цього слід налагодити співпрацю з тими вчителями історії й краєзнавцями, які не на словах, а на ділі вболівають за наш край. Якщо говорити про таких у Шепетівському районі, то це судилківський учитель Береговський, його колега з Коськова Терещук, краєзнавець Артерчук. Чимало подібних педагогів-«самородків» і дослідників працює й у райцентрі.

Трудовий шлях, який уже пройшов В’ячеслав Сміховський, доволі розмаїтий. Йому доводилося працювати вчителем історії та правознавства в Новицькій, Великомедведівській та Хролинській загальноосвітніх школах. Організовував відновлення роботи навчального закладу при Шепетівській виправній колонії №98. Активно займався й громадською діяльністю — був консультантом із розвитку громад на Чернівеччині, потім координував роботу волонтерів у трьох областях України. З листопада 2009 року — голова громадської організації «Асоціація соціально-економічного розвитку громади Судилкова». Є членом правління Хмельницької обласної громадської організації Фонд Сталого Розвитку «Стара Волинь». 
День за Днем
0
репостів
0
репостів