Розділ Культура

Було проведено круглий стіл краєзнавців

Автор Дмитро Пісарцов 04 лютого 2015, 15:34
3 лютого у літературно-меморіальному музеї імені Миколи Островського було проведено круглий стіл з питання організації у Шепетівці краєзнавчої роботи, дослідження історії рідного краю, створення краєзнавчого осередку. У заході взяли участь і виступили в.о міського голови, секретар міської ради Михайло Полодюк, кандидат історичних наук, професор Віктор Павлюк, депутат міської ради, керівник фракції ВО «Свобода» Богдан Одуд, директор літературно-меморіального музею імені Миколи Островського Тетяна Грищук, заступники міського голови, наукові працівники музею, краєзнавці.
Під час круглого столу присутні обговорили питання розвитку української культури та збереження культурної спадщини рідного краю. Михайло Іванович наголосив про необхідність розробки нової стратегії розвитку музею, отримання нових можливостей та джерел його фінансування в умовах дефіциту бюджетних коштів та економічних втрат через події на Сході та анексію Криму.

Відбувся обмін думками щодо дієвого залучення місцевих краєзнавців, вчителів історії та географії міста та району до створення місцевої спілки краєзнавців Шепетівщини.

У своєму виступі к.і.н. Віктор Павлюк відзначив глибокий культурний потенціал краєзнавства у відродженні історичної пам'яті, формуванні національної гідності, патріотичних почуттів та любові до рідного краю. Наголосив на важливості краєзнавчої роботи для виховання національно-свідомої молоді, розвитку історичної науки.

Окрім цього присутні обговорили нові напрямки роботи музею, використання експозиції на тлі сьогодення у новому контексті.
0
репостів
0
репостів