Розділ Культура

Творчі колективи Славутської громади відвідала Македонію з важливою місією

Автор 14 жовтня 2024, 17:57

У період з 08 по 12 жовтня, у рамках мистецького проєкту «Європейський етнобус», делегація зі Славутської громади відвідала Македонію. На запрошення македонської сторони представляли українську культуру за кордоном представники творчого колективу Славутської школи мистецтв – зразковий фольклорний гурт «Щедрик» та хореографічний гурт «Оберіг».

Із радістю поділилися враженнями керівники колективів. Тетяна Маліновська, керівник фольклорного гурту «Щедрик»:

«Завершився тиждень дружнього творсого спілкування між містами Славута та Богданці (Македонія) у рамках проєкту «Європейський етнобус». Тиждень, наповнений виступами, творчими зустрічами, цікавими екскурсіями, обговоренням майбутнього партнерства між містами Славута та Богданці (Македонія) та відпочинком!

Дякуємо за запрошення на чудовий Міжнародний фольклорний фестиваль «Грайлива молодь» Сашо Івановскі – голові громадської організації та керівнику хореографічного колективу «Бренд Петрушів» Saso Saso та можливість представити традиційну українську культуру для прекрасної глядацької аудиторії!

Діана Кисла, керівник гурту «Оберіг» розповіла:

«Мій успіх – це мій колектив, моє дитя -це мій колектив. Уже 4 роки мене оточують талановиті, захоплені своєю справою діти та дорослі. Ця подорож до Македонії 🇲🇰 стала ще одним успіхом для нас, мій «Оберіг». Обіцяю далі буде більше. Дякуємо Тов Славутатрансавто водії суперові. Saso Saso дякуємо за гостинність. Aleksandar Roglev (Олександр Роглєв, хореограф колективу «Бренд Петрушів») велике дякуємо, до нової зустрічі»

Сашо Івановскі також своїми поділився враженнями:

«Це доказ того, що культура, фольклор, пісня і танець не знають і не визнають кордонів. Щиро дякуємо, що прийшли на наш фестиваль і прикрасили наші два великі свята 10 жовтня – День визволення Богданців і 11 жовтня – День повстання проти фашизму і боротьби за свободу. Було чудово бути разом з вами і що це товариство триває ще багато-багато років, як у культурній сфері, так і в усьому соціальному на рівні муніципалітету. Ще раз велике дякую.

У рамках офіційної зустрічі представники делегацій обговорили проблеми міст на рівні муніципалітетів, ознайомилися із роботою місцевого професійного ліцею, взяли участь у вище озвучених заходах, а також поспілкувалися про подальшу співпрацю.

Як підсумок візиту, невдовзі між славутською та македонською сторонами буде підписано Меморандум та започатковано співпрацю у грантових проєктах.

За інформацією Славутської школи мистецтв.

Останнє редагування 14 жовтня 2024, 18:05
0
репостів
0
репостів