Розділ Культура

У Хмельницькому розпочала діяти виставка картин шепетівського художника

Автор 11 березня 2024, 15:06

Минулого тижня в приміщенні Будинку рад розпочала діяти виставка картин відомого шепетівського художника Михайла Сорокіна. Дванадцять творів митця, які експонуються на другому поверсі адміністративної будівлі Хмельницької обласної ради, вражають своїми масштабними розмірами та величним змістом. Більшість з них написані протягом минулого, 2023 року.

На картинах Михайла Сорокіна яскраво відтворені жахіття російсько-української війни: дорослі та діти серед розвалених будівель та полум’я війни. На їх обличчях – горе, страх, відчай, невідомість, а в очах – десятки смертей рідних та близьких людей.

Ось горить зруйнований храм, далі – купка людей ховаються у нехитрому укритті від ворожої небезпеки; ще на одній картині – згорьована мати читає листа від сина з фронту, а онде – люди на даху будівлі під час затоплення внаслідок підриву Каховської ГЕС. Кожна подія, заархівована на картинах митця, з невимовним болем відгукується у серці кожного українця.

Михайло Сорокін – молодий живописець, якому усього 31 рік. Поряд з тим, у його творчому доробку – вже понад тисяча картин різної тематики! Художник неодноразово брав участь у регіональних мистецьких заходах, був учасником обласних та всеукраїнських виставок і пленерів. Його роботи знаходяться у приватних колекціях України, Польщі, Сполучених Штатів.

Окрім власної творчості, митець передає свої знання та вміння вихованцям Шепетівської дитячої художньої школи, де працює з 2020 року. Бажаємо Михайлу Сорокіну неперевного натхнення та кипучої енергії заради створення нових видатних шедеврів та виховання майбутніх поколінь справжніх українців!

Хмельницька обласна рада

0
репостів
0
репостів