Розділ Культура

До Шепетівської громади приїздили 28 директорів клубів культури Хмельниччини переймати досвід

Автор 25 жовтня 2023, 18:20

Вочра, 24 жовтня в рамках обласного семінару для директорів ЦКДМ, МБК, центральних БК територіальних громад області на тему: «Впровадження нових форм та напрямків роботи клубних закладів. Обмін досвідом роботи» відбувся виїзд на практичні заняття в Шепетівську міську територіальну громаду. У навчанні взяли участь 28 директорів центральних (базових) клубних закладів Хмельниччини.

Гостинно зустрічали гостей заступник міського голови Безкоровайна Галина Григорівна та начальник відділу культури Джус Світлана Миколаївна.

Програма зустрічі була насичена та цікава. Слухачі мали змогу ознайомитись з творчою роботою Шепетівського міського будинку культури, філії «Сільського клубу с. Жилинці», філії «Будинку культури с. Пліщин», філії «Будинку культури с. Плесна» та переглянути виступи аматорських колективів. Особливо відзначили плідну роботу директора Шепетівського міського будинку культури Талімончук Вікторії Іванівни щодо розвитку культосвітніх закладів села.

У семінарі взяла участь Валентина Петрова – заступник директора обласного науково-методичного центру культури і мистецтва, яка поінформувала учасників семінару про потенціали нематеріальної культурної спадщини для сталого розвитку громад, а також акцентувала на важливості запровадження заходів для підтримки розмаїття форм культурного самовираження на базі клубних закладів територіальних громад, адже творчість та креативні ідеї в епоху креативної економіки є головним джерелом для економічного зростання та розвитку соціального капіталу громад.

У Шепетівському міському будинку культури представники культури Хмельниччини ділилися досвідом, обмінювалися корисною інформацією щодо покращення клубних закладів культури територіальних громад області. У ході обласного семінару зародилося безліч нових цікавих ідей та мистецьких проектів. Такі зустрічі сприяють зближенню працівників та збагаченню їх досвіду. Загалом семінар дав можливість у професійному колі поспілкуватися та обговорити питання подальшої роботи, разом намітити шляхи дієвої співпраці. Хмельницький обласний науково-методичний центр культури і мистецтва завжди відкритий для спілкування та активної співпраці з учасниками сучасного культурного процесу Хмельниччини.

Хмельницький обласний науково-методичний центр культури і мистецтва

0
репостів
0
репостів