Розділ Культура

Плесенський театр "Птах" у свій ювілей збирав гроші на ЗСУ

Автор 18 вересня 2023, 16:23

Цьогоріч Плесенський народний театр “Птах” відзначає 80-ту річницю заснування та 50 річницю присвоєння звання Народного. З цієї нагоди у Плесенському будинку культури зібралися поціновувачі театрального мистецтва, щоб пригадати діяльність театру з моменту створення та до цього часу, відзначити ювілейні дати прем’єрою вистави та долучитися до допомоги ЗСУ.

В рамках проекту “80-50-Перемога!!!” учасникам заходу вдалося зібрати 7802 грн, як доказ того, що українці непереможні, а українське мистецтво здатне підтримувати фронт, забезпечувати розвиток і надихати кожного!

Від імені міського голови Віталія Бузиля та виконавчого комітету Шепетівської міської ради начальник відділу культури Шепетівської міської ради Світлана Джус привітала присутніх.

З нагоди ювілейних дат колектив народного театру відзначили Почесною грамотою Шепетівської міської ради й Почесною грамотою Хмельницького обласного науково-методичного центру культури і мистецтв та грамотою відділу культури.

За результатами фестивалю «Подільська сцена» дипломами Хмельницького обласного науково-методичного центру культури і мистецтв були нагороджені режисери-постановники Наталія Літвінчук і Любов Манійчук, а також за кращу жіночу роль – Тетяна Капелюх і корифей сцени – Валентина Милюшина.

Долучились до привітань артистів працівники ЗДО “Пролісок” та Плесенської гімназії.

Плесенська сільська бібліотека підготувала історично-інформаційну виставку “Наш сільський театр – це справжнє багатство, це неповторне обличчя духовності нашого села”. Після урочистостей відбулась прем’єра вистави “Мина Мазайло” М.Куліша, яка пройшла з великим успіхом.

"Вітаємо майстрів сцени, аматорів, а також відданих глядачів Плесенського народного театру “Птах”."

За матеріалами Шепетівської міської ради

0
репостів
0
репостів