Розділ Культура

Директор Музею пропаганди зустрілась з колегами музею «Територія терору»

Автор 16 лютого 2023, 13:56

У межах налагодження співпраці, обміну досвідом, запозичення нових ідей, ініціатив та здобутків директорка Музей пропаганди Валентина Бражук відвідала Меморіальний музей тоталітарних режимів Територія Терору Львівської міської ради. Разом з директоркою закладу Ольгою Гончар і колективом обговорили шляхи співробітництва, реалізацію спільних проєктів, розвиток музеїв у період воєнного часу, методи дослідження та шляхи вирішення суспільно значущих тем.

«Територія терору» – це муніципальна інституція, завдання якої дослідити, осмислити та презентувати трагічні сторінки історії середини ХХ ст. у контексті викликів сучасності. Музей розташований у Львові на території колишніх ґетто (1941–1943 рр.) та пересильної тюрми №25 (1944–1955 рр.).

Його місце розташування визначає фокусні теми інституції: трансформації міського простору внаслідок нацистського та радянського насильств, досвід людини в умовах екстреми. Також він є прикладом меморіалізації суперечливої спадщини, яка лишилися після Другої світової війни та розпаду Радянського Союзу.

Завдяки нашій співпраці з «Територією терору» починаємо формування майданчику для діалогу та дискусії навколо травматичних подій минулого та сучасного, заради побудови толерантного й інклюзивного суспільства, з метою збереження історичної пам’яті, недопущення повторення подібних трагічних конфліктів у майбутньому, пропагування ідеалів миру.

Музей пропаганди

0
репостів
0
репостів