Розділ Культура

До Свята Купала для дітей у парку організували фольклорну програму

Автор 07 липня 2022, 11:07

У важкий час для країни, важливо трішки розвантажувати людей від тривожних думок, а також залучати дітей до цікавого і пізнавального під час літніх канікул. У вечір на Івана Купала у парку культури та відпочинку працівники та гуртківці МБК провели для діток та молоді, відвідувачів парку, пізнавально-ігрову програму “Ой, на Івана, та на Купала”, з метою вивчення народних традицій, обрядових ритуалів та ігор.

Грали у народні ігри ” Явір”, “Ой, на горі мак”, “Струмочок, “Купало”, “Віночок”, як це робили ще наші дідусі та бабусі. А також разом із народним аматорським колективом “Колорит” виконували обрядові хороводи, у арт-майстерні “Рукотвір” вчилися робити прикраси для Марени, прикрашали купальське деревце та плели віночки та, звісно ж, трішки купалися: дівчатка мили ніжки, витівна молодь також влаштувала невеличку купіль для усіх гостей заходу, а найкращу купіль для усіх присутніх влаштував теплий липневий дощ.

Володарки найдовшого волосся та найкращих вінків отримали подарунки, а номери із народними мотивами дарували народний аматорський театр-танцю “Віват” та солістка МБК Олександру Лукашук.

Всі гості свята отримали можливість дізнатися про давні звичаї й занурилися в атмосферу казок і народних переказів. Такі заходи не тільки розвивають і розважають, а й виховують дітей патріотами, свідомими своєї історичної спадщини. Бо українське коріння - це те головне, що допомагає нам відстоювати свою землю і свою національну ідентичність.

За матеріалами Шепетівської міської ради та будинку культури

0
репостів
0
репостів