Суд ухвалив вирок жителю Шепетівщини, котрий вдарив поліціянта

Автор 01 лютого 2022, 11:08
Суд ухвалив вирок жителю Шепетівщини, котрий вдарив поліціянта depositphotos.com

Шепетівський міськрайонний суд Хмельницької області визнав 49-річного жителя Шепетівського району винним у заподіянні працівникові правоохоронного органу умисних легких тілесних ушкоджень у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків (частина 2 статті 345 КК України) та призначив йому покарання – 3 роки обмеження волі, звільнивши від його відбування з випробуванням на 2 іспитових роки.

Протягом цього часу обвинувачений повинен періодично з’являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації й повідомляти там про зміну місця проживання, роботи або навчання.

За вироком, удень 23 листопада 2021 року біля магазину в с. Велика Рішнівка Шепетівського району місцевий житель під час розмови з поліцейським, котрий був у форменому одязі й виконував свої службові обов’язки, ударив того кулаком у скроню. Медики діагностували у правоохоронця тілесні ушкодження легкого ступеня тяжкості.

У судовому засіданні поліцейський офіцер громади розповів, що того дня він брав участь у профілактичному рейді на території Великорішнівського старостинського округу з метою виявлення дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах. З колегою вони якраз розшукували брата обвинуваченого, що залишив неповнолітніх дітей удома самих. Побачивши його біля магазину, підійшли розпитати за родича, утім у відповідь чоловік почав агресивно поводитися, нецензурно лаятися, шарпати за формений одяг й зненацька вдарив у голову.

Обвинувачений пояснив, що обурився, коли почув, через що поліція шукає брата. Свою вину у вчиненому визнав повністю й щиро розкаявся, просив у потерпілого вибачення.

Поліцейський додав, що пробачив обвинуваченому, проте уважає, що його дії негативно впливають на загальний імідж поліцейського, тому просив призначити покарання на розсуд суду.

«… враховуючи конкретні обставини справи, характер та спосіб вчиненого злочину проти авторитету органів державної влади, щире каяття та вибачення перед потерпілим, думку потерпілого, суд дійшов висновку, що виправлення [обвинуваченого] можливе без ізоляції від суспільства, а тому йому слід призначити покарання у виді обмеження волі та звільнити від відбування покарання з випробуванням», – зазначає суд у вироку.

Вирок ще не набрав законної сили та може бути оскаржений до апеляційного суду.

За повідомленням пресслужби суду

0
репостів
0
репостів