Прокуратура вчергове висуває позовні вимоги щодо земель ландшафтного парку "Мальованка"

Автор 13 січня 2022, 10:14

Шепетівською окружною прокуратурою заявлено позовні вимоги про скасування державної реєстрації земельної ділянки площею 255 га, яка знаходиться у межах регіонального ландшафтного парку «Мальованка» у Шепетівському районі.

Заповідник створений з метою збереження, відтворення та раціонального використання біологічного та ландшафтного різноманіття Малого Полісся та входить до об’єктів Смарагдової мережі України.

Ділянка надана Шепетівському районному спеціалізованому лісокомунальному підприємству для ведення лісового господарства. Однак, відомості про неї внесено до Державного земельного кадастру як про земельну ділянку сільськогосподарського призначення.

«Вказана обставина створює передумови для незаконного розпорядження землями зазначеного регіонального ландшафтного парку» - зазначив керівник Шепетівської окружної прокуратури Роман Олійник.

Вартість землі становить більше 13 млн грн.

Нагадаємо, напередодні Нового року Хмельницькою обласною прокуратурою було заявлено позовні вимоги про визнання недійсними рішень Судилківської сільської ради про передачу в оренду та у приватну власність 167 га землі регіонального ландшафтного парку «Мальованка» у Шепетівському районі вартістю майже 12 млн гривень. Незважаючи на встановлені законом обмеження щодо здійснення діяльності на землях природно-заповідного фонду, сільською радою 147 га було надано в оренду для сінокосіння та 20 га - у приватну власність для ведення особистого селянського господарства.

Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

Останнє редагування 13 січня 2022, 10:24
0
репостів
0
репостів