Суд виніс вирок двом шепетівчанам, які викрали сміттєві баки

Автор 14 грудня 2021, 19:54

У вересні двоє чоловіків «поклали око» на металеві вироби для сміття біля гуртожитку Цукрового комбінату, аби збути баки та отримати кошти, однак постали за кражідку перед судом.

Шепетівським міськрайонним судом Хмельницької області ухвалено вирок, яким двох місцевих жителів визнано винуватими у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною другою статті 185 Кримінального кодексу України (таємне викрадення чужого майна (крадіжка), вчинене за попередньою змовою  групою осіб), та призначено кожному покарання у виді позбавлення волі строком на 1 рік. На підставі ст.75 КК України звільнено обвинувачених від відбування покарання з випробуванням, встановивши іспитовий термін строком 1 рік.

На підставі ст. 76 КК України покладено на обвинувачених такі обов’язки: періодично з’являтись для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації; повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи, навчання; не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації.

Згідно з вироком суду, 25 вересня 2021 року, перебуваючи у будинку у місті Шепетівка, Г. запропонував своєму братові О. вчинити крадіжку двох металевих сміттєвих контейнерів з території ПрАТ «Шепетівський цукровий завод», на що останній погодився.

З метою реалізації злочинного наміру, в той же день обвинувачені, приїхали до товариша, переконавши останнього допомогти їм завантажити, нібито належні їм, два металеві сміттєві контейнери з території ПрАТ «Шепетівський цукровий завод».

Обвинувачені Г. та О., перебуваючи на території ПрАТ «Шепетівський цукровий завод», діючи за попередньою змовою групою осіб, в присутності свого товариша, який був переконаний у законності їх дій, умисно таємно викрали два металеві сміттєві контейнери вартістю 900 грн,  завантаживши їх в автомобіль, чим завдали майнової шкоди потерпілій юридичній особі. Того ж дня продали  вказані сміттєві контейнери, за що отримали грошові кошти в сумі 900 грн, які витратили на власні потреби.

Допитані в судовому засіданні обвинувачені свою вину у вчиненні кримінального правопорушення  при вищенаведених обставинах визнали  повністю, не заперечували фактичних обставин справи та правової кваліфікації вчиненого діяння, розкаялися у скоєному,  просили його суворо не карати.

Вирок законної сили не набрав і може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду.

Нагадаємо, згідно зі статтею 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За повідомленням пресслужби суду

0
репостів
0
репостів