Шепетівський підліток покатався у Ізяславі на 35 тис грн

Автор 15 листопада 2021, 17:26

Ізяславський районний суд визнав 16-річного жителя м. Шепетівки винним у незаконному заволодінні транспортним засобом (частина 1 статті 289 Кримінального кодексу України) та звільнив його від покарання без визначення виду і розміру, застосувавши примусові заходи виховного характеру – передачу під нагляд матері до досягнення повноліття.

Нагадаємо, що 31 липня близько 6 години ранку у м. Ізяслав 16-річний шепетівчанин після вживання спиртного з друзями вирішив розважитися.

Хлопець помітив припаркована автівку "ВАЗ 2107" й захотів покататися. Авто виявилося незамкненим, ще й з ключами.

Молодик без зайвих зусиль заволодів транспортним засобом, однак проїздив не більше півгодини. За кілька десятків кілометрів водій напідпитку зіткнувся з деревом.

Коли його розшукали працівники поліції на хлопцеві не було ані подряпини. Чого не скажеш про викрадену ним автівку.

За даним фактом слідчі Шепетівського РУП розпочали кримінальне провадження за ознаками ч. 1ст.289 КК України (Незаконне заволодіння транспортним засобом), підлітку оголосили про підозру.

Наразі суд розглянув справу та виніс вирок, враховуючи усі обставини. Юнак щиро розкаявся у скоєному.

Потерпілий запевнив, що претензій до нього не має, оскільки завдані збитки йому повністю відшкодовані (вартість відновлювальних робіт склала 35 711 грн). Суд також врахував, що неповнолітній вперше потрапив у поле зору правоохоронців.

Юнак перебуватиме під наглядом матері до досягнення повноліття.

Шепетівське районне управління поліції

Останнє редагування 15 листопада 2021, 17:44
0
репостів
0
репостів