Ще одних медиків викрили на "торгівлі" COVID-сертифікатами про вакцинацію

Автор 26 жовтня 2021, 15:20

Сьогодні, 26 жовтня, оперативники управління стратегічних розслідувань в Хмельницькій області Нацполіції та слідчі слідчого управління обласної поліції затримали посередника після передачі працівнику медичного закладу неправомірної вигоди.

Лікар-травматолог однієї з лікарень регіону отримав через посередника 5 000 гривень неправомірної вигоди. За цю суму гарантував громадянинові «липову» вакцинацію від COVID-19, внесення даних до відповідної бази та отримання сертифікату про вакцинацію. Заходи з документування корупційної «схеми» отримання сертифікатів проводилися під контролем працівників поліції. За місцем роботи медпрацівника, крім суми хабаря, правоохоронці вилучили 12 тис. доларів, походження яких встановлюється.

Khmel habar 1

Наразі тривають слідчі дії. Вирішується питання повідомлення лікарю та посереднику про підозру та обрання їм запобіжних заходів.

Розслідування у кримінальному провадженні проводиться за статтею 368 Кримінального кодексу України, процесуальне керівництво здійснює Хмельницька обласна прокуратура. У ході слідства поліцейські встановлюватимуть причетність зловмисників до вчинення подібних злочинів, а також осіб, які могли звертатися до них за такою послугою.

Khmel habar 2

За прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою чинним законодавством передбачена відповідальність - позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що раніше медиків вже ловили на видачі фіктивних сертифікатів про щеплення.

Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України

Останнє редагування 26 жовтня 2021, 15:25

Відео

0
репостів
0
репостів