Вирощував коноплі на своїй присадибній ділянці

Автор 24 жовтня 2021, 13:25
Вирощував коноплі на своїй присадибній ділянці depositphotos.com

Шепетівським міськрайонним судом Хмельницької області ухвалено вирок, яким затверджено угоду про визнання винуватості, укладену прокурором та підозрюваним за участю захисника.

Місцевого жителя визнано винуватим у вчиненні кримінального правопорушення (проступку), передбаченого частиною 1 статті 310 (незаконний посів та вирощування рослин конопель у кількості від десяти до п’ятдесяти рослин) Кримінального кодексу України, і призначено йому покарання у виді штрафу в розмірі ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 1700 гривень.

Присуджено до стягнення з обвинуваченого в дохід держави витрати за проведення судової експертизи в сумі 686 гривень 48 копійок.

Згідно з вироком суду, обвинувачений наприкінці квітня 2021 року на присадибній ділянці власного домоволодіння, в м. Шепетівка, діючи умисно, не маючи відповідного дозволу, власноручно висіяв у ґрунт рослини коноплі.

У подальшому, в порушення вимог нормативних актів, які регулюють порядок обігу наркотичних засобів, обвинувачений шляхом прополювання, просапування проріджування та підв’язування виростив 17 рослин конопель, які згідно висновку експерта містять психоактивний компонент тетрагідроканнабінол і є рослинами роду конопель.

За умовами угоди про визнання винуватості обвинувачений повністю визнав свою винуватість у вчиненні кримінального правопорушення.

Вирок законної сили не набрав і може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду.

Нагадаємо, згідно зі статтею 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За повідомленням пресслужби суду

0
репостів
0
репостів