На Шепетівщині поліцейські спіймали понад 800 п'яних водіїв з початку року

Автор 21 жовтня 2021, 12:32
На Шепетівщині поліцейські спіймали понад 800 п'яних водіїв з початку року Фото depositphotos.com

На Шепетівщині поліцейські спіймали понад вісімсот п'яних за кермом з початку року. Рівень алкоголю в крові нерідко перевищує допустимий більш ніж у 10 разів.

Працівники сектору реагування патрульної поліції та поліцейські офіцери громади Шепетівського РУП впродовж 9 місяців поточного року виявили 808 нетверезих водіїв.

За минулий тиждень - 18, а з початку року - понад 800! Ці цифри просто вражають.

В середньому за добу у новоствореному районі поліцейські виявляють 5 нетверезих водіїв.

Показники драгера, які демонструють сильний стан алкогольного сп'яніння у порушників, вражають ще більше.

"З такими показниками алкоголю людині важко ходити, не те що керувати транспортним засобом. Нагадаємо, максимально допустимий рівень алкоголю для керування транспортним засобом - 0,2 проміле", - зазначає очільник СРПП Шепетівщини Анатолій Мохнач.

Поліцейські закликають водіїв навіть не думати про можливість керування машиною після вживання алкоголю і пам'ятати про наслідки, до яких це призводить.

Просимо всіх громадян, які стали очевидцями того, як водій з ознаками сп'яніння сідає за кермо, - негайно повідомляти про це на службу 102. Пам'ятайте, ваш дзвінок може врятувати комусь життя.

Нагадаємо, минулого року в Україні ввели кримінальну відповідальність за водіння в нетверезому вигляді. За водіння в стані алкогольного сп'яніння передбачається штраф у розмірі 17 тис. грн та позбавлення прав на 1 рік, а водія, якому двічі протягом 5 років призначали адміністративне покарання, штрафують на 51 тис. грн і позбавляють права керування транспортними засобами на 10 років.

Останнє редагування 21 жовтня 2021, 12:36
0
репостів
0
репостів