На хабарі затримали голову сільської ТГ Шепетівського району

Автор 30 вересня 2021, 16:49

За процесуального керівництва Шепетівської окружної прокуратури на вимаганні та одержанні неправомірної вигоди викрито голову об’єднаної територіальної громади області.

За даними слідства, посадовець вимагав 3 тис доларів США за передачу у приватну власність 6 га землі для ведення особистого селянського господарства.

Після одержання цієї суми його затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

На даний час проводяться першочергові, невідкладні слідчі дії, спрямовані на збір та фіксацію доказів. Вирішується питання щодо повідомлення про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання службовою особою неправомірної вигоди, поєднане з її вимаганням) та обрання затриманому запобіжного заходу.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Шепетівського районного управління Головного управління Національної поліції у Хмельницькій області. Протиправну діяльність припинено спільно зі співробітниками Управління стратегічних розслідувань в Хмельницькій області ДСР Нацполіції України.

За словами наших підписників, які випадково стали свідками затримання посадовця, автомобіль з грошима правоохоронці перехопили годину тому поблизу колишнього цегельного заводу у Шепетівці.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами Хмельницької обласної прокуратури

Останнє редагування 24 січня 2022, 17:35
0
репостів
0
репостів