Шепетівчанин проведе 10 років за ґратами за вбивство бабусі

Автор 25 вересня 2021, 14:34

Такий вирок виніс 20-річному юнакові Старокостянтинівський районний суд.

Нагадаємо, що в жовтні 2018 року тіло 76-річної жінки виявили під час гасіння будинку у селі Судилків, що на Шепетівщині. Проте, як виявилося, пожежа була не випадковою.

Поліцейські встановили, що пенсіонерку вбили, а будинок підпалили, щоб "замести" сліди. Тоді правоохоронцям Шепетівського відділу поліції вдалося вийти на слід вбивці - ним виявився двоюрідний внук загиблої. На той час зловмиснику виповнилося 17 років.

Під час розслідування справи слідчі виявили на тілі загиблої численні садна, відкриту черепно-мозкову травму, забої обличчя та інші ушкодження. Крім того, з’ясувалося, що зник згорток, в якому жінка зберігала грошові заощадження. Також неподалік її будинку поліцейські знайшли пакет зі знаряддям вбивства — каменем зі слідами крові.

За фактом умисного вбивства слідчі одразу відкрили кримінальне провадження.

Правоохоронці ретельно та прискіпливо відпрацювали усі можливі версії скоєння даного злочину. Слідчі та оперативні працівники вивчили відео з камер відеоспостереження, встановили свідка подій, залучили кінологів.

Таким чином вже за декілька днів особу зловмисника встановили. Ним виявився родич загиблої, 17-річний шепетівчанин.

Тим часом молодик, повернувшись у Шепетівку, витрачав гроші на відпочинок у розважальному закладі. Більше того, він переконував поліцейських, що не покидав райцентр і навіть підмовив свою знайому підтвердити цю інформацію.

Проте камери спостереження на в’їзді в село Судилків зафіксували приїзд зловмисника напередодні ввечері. Під час обшуку в його квартирі правоохоронці вилучили закривавлений одяг і взуття, в якому він зафіксований на відео.

Юнак до останнього вводив слідство в оману, однак досвідчені поліцейські таки довели його провину. Слідчі оголосили йому про підозру за трьома статтями: частиною 2 статті 115 (Умисне вбивство з корисливих мотивів), частиною 4 статті 187 (Розбій, поєднаний із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень) та частиною 2 статті 194 (Умисне знищення або пошкодження майна шляхом підпалу) Кримінального кодексу України.

Наразі остаточну крапку у цій справі поставив суд, за вчинене юнак понесе покарання - 10 років позбавлення волі.

За матеріалами Шепетівського РУП

0
репостів
0
репостів