Планували вбити іноземця в лісі на Шепетівщині, але той втік

Автор 08 вересня 2021, 12:36
Планували вбити іноземця в лісі на Шепетівщині, але той втік depositphotos.com
Днями у суді було доведено вину двох чоловіків у вчиненні замаху на вбивство з корисливих мотивів уродженця Королівства Саудівської Аравії, який уже тривалий час проживає в Україні (ч. 3. ст. 15, п. п. 6,12 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України).
Засуджені познайомились із потерпілим у м. Харків. Один зі спільників – 25-річний мешканець Хмельниччини, працював на орендованому в нього автомобілі водієм таксі, інший – 27-річний харків’янин, мешкав у належному йому хостелі.

Перший заборгував 2 тис доларів США, які взяв у потерпілого для придбання автомобіля, другий – мав борг за проживання.

Аби не повертати те, що завинили, зловмисники вирішили позбавити іноземця життя. Для цього вони запаслись вогнепальною зброєю та під приводом передачі нібито купленого дня нього автомобіля виманили чоловіка у Шепетівський район. Вбити жертву планували дорогою, посеред лісу.

30 березня 2020 року зловмисники під приводом того, що в колишньому Ізяславському районі потрібно забрати автомобіль, який належить потерпілому, попросили завезти їх туди. По дорозі, на під’їзді до Ізяслава, зловмисники під вигаданим приводом зупинили автомобіль, а потім один із них несподівано вистрілив іноземцеві у скроню. На щастя, куля пройшла по дотичній та не завдала серйозних поранень.

Потерпілому вдалося заблокуватися в автомобілі. Він натис на газ і втік з місця події. Від’їхавши на безпечну відстань, достукався до місцевих жителів і попросив викликати поліцію.

Провівши ряд оперативно-розшукових заходів, наступного дня вранці в Хмельницькому працівники Головного управління Нацполіції в області затримали обох молодиків, на яких вказав потерпілий. За місцем проживання одного із них поліцейські вилучили пістолет, з якого стріляли в іноземця. 

Вироком Ізяславського районного суду нападників засуджено до 11 та 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. 
 Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури
Останнє редагування 08 вересня 2021, 13:08
0
репостів
0
репостів