За два спиляних дерева отримав обмеження волі строком на 3 роки

Автор 07 вересня 2021, 20:11

Шепетівським міськрайонним судом Хмельницької області ухвалено вирок, яким затверджено угоду про визнання винуватості у кримінальному провадженні, укладену між прокурором та підозрюваним за участі захисника.

Раніше судимого за злочини проти власності жителя Шепетівського району визнано винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною третьою статті 246 Кримінального кодексу України (незаконна порубка дерев у лісах, захисних та інших лісових насадженнях, вчинена на території природно-заповідного фонду), та призначено йому покарання у виді обмеження волі строком на 3 роки.

Згідно з вироком суду, обвинувачений маючи не погашену і не зняту у встановленому законом порядку судимість, 25 серпня 2021 року, взявши з собою заздалегідь підготовлену для вчинення злочину металеву пилку, попутним автотранспортом приїхав до лісового масиву неподалік м. Шепетівка, де шляхом перепилювання та відокремлення від пня, здійснив незаконну порубку двох дерев: одного сироростучого дерева породи «Дуб» діаметром пня 8 см., об’ємом деревини 0,029 м³, та одного сироростучого дерева породи «Сосна» діаметром пня 30 см., об’ємом деревини 0,46 м³.

 Внаслідок незаконних та умисних дій обвинуваченого державним інтересам у галузі природоохоронного законодавства про природно-заповідний фонд України, в особі Шепетівського районного спеціалізованого лісокомунального підприємства, завдано збитків на суму 2 194 грн.

Обвинувачений свою вину у вчиненні інкримінованого кримінального правопорушення визнав повністю, щиро розкаявся.

Вирок законної сили не набрав і може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду.

Нагадаємо, згідно зі статтею 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За повідомленням пресслужби суду

0
репостів
0
репостів