Шепетівчанина звільнили від кримінальної відповідальності за власноручно виготовлений кинджал

Автор 28 серпня 2021, 19:26

Ухвалою Шепетівського міськрайонного суду Хмельницької області місцевого жителя звільнено від кримінальної відповідальності, передбаченої частиною другою статті 263 (виготовлення кинджалу без передбаченого законом дозволу) Кримінального кодексу України на підставі статті 49 КК України, у зв’язку із закінченням строків давності притягнення до кримінальної відповідальності. Кримінальне провадження - закрито. 

Присуджено до стягнення з обвинуваченого в дохід держави витрат за проведення судової експертизи в сумі 1372 грн 96 коп.

Згідно з ухвалою суду, 02 серпня 2021 року до Шепетівського міськрайонного суду Хмельницької області надійшов обвинувальний акт за обвинуваченням Л. у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 263 КК України.

За обвинувальним актом, 15 вересня 2014 року обвинувачений, знаходячись за місцем свого проживання в м. Шепетівка, усвідомлюючи суспільну небезпеку своїх дій, з'єднав клинок з насадним руків'ям, що є стріляною гільзою калібру 14,5x114 мм та таким чином саморобним способом незаконно виготовив кинджал, який є клинковою холодною зброєю колючої дії, та залишив зберігати.

У підготовчому судовому засіданні обвинувачений та його захисник  заявили клопотання про звільнення від кримінальної відповідальності за ч. 2 ст. 263 КК України на підставі ст. 49 КК України, у зв’язку із закінченням строків давності притягнення до кримінальної відповідальності та просили закрити кримінальне провадження.

На підставі ст. 49 КК України особа звільняється від кримінальної відповідальності, якщо з дня вчинення нею кримінального правопорушення і до дня набрання вироком законної сили минули строки, зокрема, п'ять років - у разі вчинення нетяжкого злочину, крім випадку, передбаченого у пункті 2 цієї частини.

Згідно зі ст. 12 КК України,  кримінальне  правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 263 КК України, є нетяжким злочином.

З дня вчинення обвинуваченим кримінального правопорушення,  передбаченого ч. 2 ст. 263 КК України, минуло понад 6 років. Перебіг давності у вказаному кримінальному провадженні не зупинявся та не переривався.

Ухвала законної сили не набрала і може бути оскаржена до Хмельницького апеляційного суду.

За повідомленням пресслужби суду

0
репостів
0
репостів