З початку місяця на "гачок" шахраїв потрапили десятки громадян

Автор 12 липня 2021, 11:08

Вкотре правоохоронці Шепетівського району поперджають про небезпеку різного виду шахрайства, де громадяни втрачають пильність. Однак кількість ошуканих не зменшується, навпаки, збільшується. Тільки з початку місяця до поліції звернулись десятки потерпілих.

До прикладу, 30 червня близько 12:00 в Шепетівці у дворі будинку невстановлена особа під приводом зняття порчі, шахрайським шляхом заволоділа золотою каблучкою, яка належить місцевій жительці.

3 липня невстановлена особа шахрайським шляхом під приводом покращення захисту банківської картки, випитавши реквізити, заволодіи грошовими коштами місцевої жительки.

4 липня цього року близько 17:30 години в с. Жилиці невстановлена особа, представившись працівником консульства України в Республіці Польща, під приводом не притягнення дочки до кримінальної відповідальності, шахрайським шляхом заволоділа грошовими коштами місцевої жительки.

На Славутчині 34-річний житель села Хоровець, що у Шепетівському районі, втратив значно більшу су­му - 49700 гри­вень. Чоло­вік намагався дистанційно придбати автомобіль «Фольксваген Транспортер Т4», але після перерахунку коштів зв’язок із продав­цем перервався.

Ще одна мешканка села Плесна Шепетівської ТГ стала жертвою псевдобанкірів. Зловмисники зняли з її рахунку 5200 гри­вень.

За цими фактами проводяться перевірки.

З кожним днем з’являються нові види шахрайства в інтернеті. Для того щоб не втрапити у пастки шахраїв, варто під час здійснення операцій в інтернеті дотримуватись таких правил:

  1. Не вказувати власні персональні дані на неперевірених сайтах.
  2. Нікому не повідомляти термін дії банківської карти та CVV-код.
  3. Перевіряти гіперпосилання та наповнення сайту на відповідність офіційним даним компаній.
  4. У разі отримання спірних листів чи повідомлень не здійснювати ніяких оплат до встановлення обставин ситуації, що виникла.
  5. Не робити передоплат у неперевірених інтернет-магазинах.
  6. Не користуватися неперевіреними оголошеннями щодо роботи, яка обіцяє швидкий заробіток за внесення завдатку.

За матеріалами Шепетівського районного управління поліції

0
репостів
0
репостів