Шепетівчанин пересилав наркотики в тюрму, "обчистив" гараж, обікрав лікарку та пенсіонерку

Автор 22 червня 2021, 13:25
Шепетівчанин пересилав наркотики в тюрму, "обчистив" гараж, обікрав лікарку та пенсіонерку depositphotos.com

Шепетівський міськрайонний суд визнав винним 55-річного мешканця Шепетівки та призначив йому остаточне покарання у виді 7 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Шепетівчанина звинувачували:

  • у незаконному придбанні, зберіганні, перевезенні та пересиланні з метою збуту, незаконному збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі особою, яка раніше вчинила кримінальне правопорушення, передбачене ст. 309 КК України, вчиненому повторно (ч. 2 ст. 307 КК України),
  • у незаконному придбанні, зберіганні, пересиланні з метою збуту, незаконному збуті сильнодіючих лікарських засобів, вчинені без спеціального на те дозволу (ч. 1 ст. 321 КК України),
  • у крадіжці, вчиненій повторно (ч. 2 ст. 185 КК України),
  • у крадіжці, вчиненій повторно, поєднаній з проникненням у приміщення (ч. 3 ст. 185 КК України),
  • у грабежі, вчиненому повторно (ч. 2 ст. 186 КК України),
  • у викраденні офіційного документа, вчиненому з корисливих мотивів (ч. 1 ст. 357 КК України).

За вироком, неодноразово судимий житель Шепетівки, щойно вийшовши на волю після 8 років і 6 місяців ув’язнення, придбав метадон для збуту у місця позбавлення волі. Перша посилка з наркотиками датована 9 червня 2019 року. Адресат – засуджений з ДУ «Райковецька виправна колонія (№78)». Метадон обвинувачений розфасував у дев’ять поліетиленових згорток і заховав всередині макаронів.

Майже рік він під видуманими іменами слав поштою посилки з наркотичними засобами і сильнодіючими ліками п’ятнадцятьом засудженим у Райковецьку і Городищенську (Рівненська область) виправні колонії. Тамтешні працівники знаходили заборонені речовини, окрім макаронів, ще й у цукерках, цибулі, бальзамі після гоління, яблуці, молоці, губці для взуття, консерві, у шві спортивної куртки.

10 квітня 2020 року шепетівчанин продав метадон за 3200 грн легендованій особі під час оперативної закупки.

Окрім цього, 1 липня 2020 року обвинувачений зайшов до кабінету жіночої консультації у Шепетівській ЦРЛ, із незамкненої шафи дістав сумку лікарки, звідки вкрав гаманець. Там були 280 грн, 10 доларів США, банківські картки та пін-код до однієї з них. Того ж дня зняв з банківського рахунку потерпілої 4500 грн. Ще на 180 грн купив продуктів, розрахувавшись карткою.

6 серпня 2020 року він обікрав гараж знайомого: пошкодивши навісний замок, зайшов у приміщення та виніс звідти електротоварів й інструментів на суму понад 3300 грн.

13 серпня чоловік знову навідався до райлікарні. Цього разу із жіночої сумки в гардеробі вкрав гаманець із 300 грн та двома банківськими картками.

5 вересня серед дня на вулиці у Шепетівці пограбував 84-річну місцеву мешканку, вихопивши з дитячої коляски, в якій вона везла свої речі, жіночу сумку з гаманцем, де було 650 грн.

Під час судового розгляду обвинувачений визнав свою вину у вчиненні інкримінованих злочинів. Підтвердили її й показання свідків та інші досліджені судом докази.

Обставинами, які пом'якшують покарання обвинуваченому, суд визнав щире каяття та активне сприяння розкриттю кримінальних правопорушень, такими, що його обтяжують, – рецидив та вчинення злочину щодо особи похилого віку.

«Враховуючи тяжкість злочинів, значну їх кількість, особу обвинуваченого, який раніше неодноразово судимий, але висновків для себе не зробив, а продовжив злочинну діяльність, суд вважає, що виправлення обвинуваченого без позбавлення волі є неможливим», – констатує суд.

Вирок не набрав законної сили та може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду.

Пресслужба Хмельницького апеляційного суду

0
репостів
0
репостів