Суд призначив покарання молодику, який зізнався в обкраданні кіоску

Автор 01 червня 2021, 10:32
Суд призначив покарання молодику, який зізнався в обкраданні кіоску Фото depositphotos.com

Шепетівський міськрайонний суд Хмельницької області визнав 21-річного мешканця Шепетівщини винуватим у крадіжці, поєднаній з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище (ч. 3 ст. 185 КК України), та призначив йому покарання у виді позбавлення волі на 3 роки. Однак звільнив від його відбування з випробуванням, встановивши іспитовий строк 1 рік.

У ніч на 10 квітня цього року у с. Городище Шепетівського району місцевий житель, взявши цвяховиймач, напилок та два полімерні мішки, попрямував до сільського кіоску. Зірвавши навісний замок з металевих дверей, проник всередину приміщення, звідки виніс товару (цигарки, пиво і феєрверки) на загальну суму – 13638 гривень. Викрадене сховав у закинутому погребі, аби згодом використати для власних потреб. 
Утім, як стверджує сам молодик, йому стало соромно і він подався до поліції зізнаватися у вчиненому та повернув викрадене власниці.

Потерпіла підтвердила, що повернутий товар у придатному стані, не пошкоджений, тож претензій майнового характеру до обвинуваченого вона не має. У частині призначення покарання поклалася на розсуд суду.

Призначаючи покарання, суд серед іншого врахував, що обвинувачений вчинив закінчений тяжкий злочин, раніше не судимий, не працює, за місцем проживання характеризується позитивно. Обставинами, що пом'якшують йому покарання суд визнав з’явлення із зізнанням, щире каяття, активне сприяння розкриттю злочину, добровільне повне повернення викраденого.

«З огляду на викладене та, враховуючи ставлення (обвинуваченого) до вчиненого, його щире каяття, добровільне повне повернення викраденого майна, обставини, що пом’якшують покарання та відсутність обставин, що обтяжують покарання, суд дійшов висновку, що йому слід призначити покарання у виді позбавлення волі та про можливість виправлення обвинуваченого та досягнення цілей покарання без ізоляції від суспільства, встановивши останньому іспитовий строк терміном 1 рік», – зазначає суд.

Вирок ще не набрав законної сили та може бути оскаржений до апеляційного суду.

За повідомленням пресслужби Шепетівського міськрайонного суду

0
репостів
0
репостів