У Шепетівці затримали жінку, яка намагалась дати хабара слідчому

Автор 30 травня 2021, 09:56

40-річна шепетівчанка, раніше судима за майнові злочини, намагалась відкупитися від підозр поліції. За непритягнення її до кримінальної відповідальності зловмисниця запропонувала слідчому 500 доларів США.

Відносно порушниці слідчі Шепетівського РУП відкрили кримінальне провадження за ознаками ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України "Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі".

25 травня поточного року до слідчого відділення Шепетівського РУП надійшов рапорт слідчого про пропозицію неправомірної вигоди під час виконання ним службових обов'язків.

В ході досудового розслідування одного з кримінальних проваджень до нього звернулася місцева жителька (яка за версією слідства, була причетна до вчинення злочину) із пропозицією надати слідчому 500 доларів США з метою уникнення відповідальності.

Передачу частини обіцяного хабара у розмірі 200 доларів США працівниками Хмельницького УДВБ спільно з поліцейськими Шепетівського РУП задокументували сьогодні, 29 травня.

Слідство триває. Наразі жінку, що запропонувала хабар слідчому затримано в порядку ст. 208 КПК України.

Принагідно нагадуємо, що санкція ст. 369 Кримінального кодексу України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років з конфіскацією майна.

За матеріалами Шепетівського районного управління поліції

0
репостів
0
репостів