34 тисячі гривень сплатить адміністраторка "Ювілейного" за порушення правил карантину

Автор 27 травня 2021, 09:52
34 тисячі гривень сплатить адміністраторка "Ювілейного" за порушення правил карантину Фото depositphotos.com

Шепетівський міськрайонний суд оштрафував адміністраторку ресторанного комплексу за ігнорування вимог дотримання карантинних обмежень. Про це повідомляє Незалежний громадський портал.

Постанова від 20 травня свідчить, що за даними адмінпротоколу, зафіксовано факт приймання відвідувачів та роботу закладу громадського харчування кафе-ресторану «Ювілейний» у Шепетівці близько 1 години 20 березня 2021 року.

У письмових поясненнях адміністраторка ресторану вказала, що її ніхто не попереджав про прийняте Шепетівською міською радою рішення про заборону роботи закладів громадського харчування на період запровадження карантинних заходів. Таке рішення було ухвалено 19 березня і вступало в дію з 00:00 год 20 березня 2021 року до 24:00 год 4 квітня 2021 року.

Виклики до суду жінка проігнорувала. Водночас суд визнав її винною і зауважив, що не може звільнити її від адміністративної відповідальності на підставі її тверджень, що орган місцевого самоврядування не довів до неї заборону, оскільки навіть без прийняття відповідного рішення органом місцевого самоврядування такі обмеження з 24 лютого 2021 року були встановлені постановою Кабінету Міністрів України. Незнання особою вимог правил карантину не звільняє її від відповідальності за їх порушення, додав суд.

“Суд зауважує, що неповага та зухвале ставлення до вимог законодавства України, яке регулює відносини в сфері запобігання поширенню на території України особливо небезпечної інфекційної хвороби – коронавірусу COVID-19, створює загрозу життю і здоров`ю оточуючих громадян, може призвести до людських втрат, виникнення негативних медичних та соціальних наслідків для суспільства. Враховуючи характер вчиненого проступку, особу, відсутність пом`якшуючих та обтяжуючих відповідальність обставин, суд приходить до переконання про накладення на неї стягнення у вигляді штрафу”, – зазначено у постанові.

Крім штрафу 34 тис. грн, жінка заплатить 454 грн судового збору.

0
репостів
0
репостів