Рецидевіcт проник до спальні сусіда та викрав з кишені піджака гроші

Автор 25 травня 2021, 16:27

Шепетівським міськрайонним судом Хмельницької області ухвалено вирок, яким жителя Шепетівського району визнано винуватим у пред’явленому обвинуваченні частиною третьою статті 185 (таємне викрадення чужого майна (крадіжка), поєднане із проникненням у житло, вчинене повторно) Кримінального кодексу України та призначено покарання у виді 3 років 9 місяців позбавлення волі.

На підставі ч. 4 ст. 70 КК України шляхом часткового складання покарань, призначених за цим вироком та попереднім вироком Шепетівського міськрайонного суду Хмельницької області від 11.03.2021 року, визначено обвинуваченому остаточне покарання у виді позбавлення волі на строк 4 роки.

До вступу вироку в законну силу запобіжний захід залишено попередній – тримання під вартою.

Цивільний позов потерпілого до обвинуваченого про відшкодування майнової та моральної шкоди задоволено.

Присуджено до стягнення з обвинуваченого на користь потерпілого  2150 гривень майнової шкоди та 5000 гривень моральної шкоди, а всього 7150 гривень та у дохід держави витрати за проведення судової експертизи у сумі 1307 грн 60 коп.

Згідно з вироком суду, обвинувачений, достовірно знаючи, що на розгляді Шепетівського міськрайонного суду Хмельницької області перебуває обвинувальний акт, в якому він є обвинуваченим у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 357, ч. 3 ст. 185 КК України, на шлях виправлення не став та повторно вчинив нове кримінальне правопорушення проти власності.

Так, 01 березня 2021 року близько 02 год., обвинувачений, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, таємно, через незамкнені двері проник до будинку свого сусіда, який розташований в с. Велика Медведівка Шепетівського району, де зайшов у спальну кімнату, в якій у той час спав потерпілий, та умисно, повторно, таємно з кишені піджака, викрав грошові кошти в сумі 2150 грн, після чого із викраденими грошовими коштами покинув місце події та розпорядився ними на власний розсуд.

Допитаний у судовому засіданні обвинувачений вину у вчиненні крадіжки визнав повністю, фактичних обставин вчинення кримінального правопорушення, кваліфікації своїх дій та доказів винуватості не оспорював.

«З огляду на викладене та враховуючи конкретні обставини справи, характер та спосіб вчинення злочину, вартість викраденого, особу обвинуваченого, його попередню поведінку, який належних висновків для себе не зробив та продовжив свою злочинну діяльність, думку потерпілого, суд дійшов висновку, що виправлення обвинуваченого неможливе без ізоляції від суспільства, а тому йому слід призначити покарання у виді позбавлення волі», - ідеться у вироку суду.

Вирок законної сили не набрав і може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду.

Нагадаємо, згідно зі статтею 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За повідомленням пресслужби суду

Останнє редагування 27 травня 2021, 15:47
0
репостів
0
репостів