Шепетівчанка, яка вкрала 2500 доларів США отримала іспитовий строк

Автор 19 травня 2021, 11:25

Шепетівський міськрайонний суд визнав винною 30-річну шепетівчанку, обвинувачену в крадіжці, поєднаній з проникненням у житло (частина 3 статті 185 Кримінального кодексу  України), та призначив їй покарання у виді 3 років позбавлення волі, звільнивши від його відбування з випробування на 2 роки іспитового строку.

Як встановив суд, зранку 17 лютого 2021 року молода жінка прийшла на подвір’я будинку у с. Хролин Шепетівського району та через незамкнені двері проникла до будинку. Поки ніхто не бачив, обшукала шафу і шухляди, й знайшовши 2500 доларів США, 70 євро та 9 тисяч гривень, поклала їх до кишені й пішла.

У судовому засіданні обвинувачена свою вину визнала повністю, розкаялася й просила суворо не карати. Розповіла, що того дня разом зі свекрухою поїхала до сіл, аби закупити пір’я та горіхи. Коли ж прийшла до будинку потерпілих, то зрозуміла, що там нікого немає, тому викрала гроші з шафи й шухляди та швидко вийшла на вулицю. У цей час на подвір’ї зустріла матір потерпілої, запевнивши, що до хати не заходила. Своїй свекрусі про крадіжку розказала вдома, а водій про злочин не знав взагалі.

Потерпіла пояснила, що вранці 17 лютого їй на роботу подзвонила мати й сказала, що у них на подвір’ї були дві жінки ромської національності, які нібито скуповували горіхи та пір’я. Та коли вони поїхали, вона виявила, що не стало грошей. Обвинувачена викрадене повернула, тому претензій майнового характеру до неї не має. Щодо покарання – покладається на розсуд суду. Свідки – батько й мати потерпілої – підтвердили ці обставини.

Призначаючи покарання, суд врахував, що обвинувачена раніше не судима, не працює, під динамічним спостереженням у лікарів нарколога та психіатра не перебуває, згідно з висновком органу пробації її виправлення можливе без позбавлення або обмеження волі.

 «… враховуючи ставлення (обвинуваченої) до вчиненого, її щире каяття, повне добровільне відшкодування завданої злочином шкоди, наявність на утриманні чотирьох малолітніх дітей, обставини, що пом’якшують покарання та відсутність обставин, що обтяжують покарання, суд дійшов висновку, що їй слід призначити покарання у виді позбавлення  волі та про можливість виправлення обвинуваченої та досягнення цілей покарання без ізоляції від суспільства, встановивши останній іспитовий строк терміном 2 роки…», – ідеться у вироку суду.

Вирок ще не набрав законної сили та може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду.

За матеріалами Шепетівського міськрайонного суду

0
репостів
0
репостів