Неповнолітню злодійку звільнили від кримінальної відповідальності

Автор 18 травня 2021, 18:41

Ухвалою Шепетівського міськрайонного суду Хмельницької області задоволено клопотання про звільнення обвинуваченої від кримінальної відповідальності. Про це повідомила пресслужба суду.

Звільнено неповнолітню Н., обвинувачену у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною першою статті 185 (таємне викрадення чужого майна (крадіжка)) Кримінального кодексу України, від кримінальної відповідальності на підставі статті 46 КК України у зв’язку з примиренням з потерпілою юридичною особою ТОВ «РУШ».

Кримінальне провадження закрито. Присуджено до стягнення з неповнолітньої на користь держави судові витрати в сумі 653,80 грн.            

Згідно обвинувального акта неповнолітня Н., 2003 року народження,  обвинувачується в тому, що 3 квітня 2021 року, перебуваючи у приміщенні магазину «Єва», який входить до складу ТОВ «РУШ», що в м. Шепетівці, з полички вітрини викрала дві туші для вій марки «LOREAL» вартістю 290,97 грн за одну, а всього на загальну суму 581,94 грн, чим завдала майнової шкоди ТОВ «РУШ», які в подальшому заховала у зовнішню кишеню своєї куртки та пішла в сторону кас.

Підійшовши до каси магазину, неповнолітня, діючи умисно, не представила вказаний товар касиру з метою оплати його вартості, після чого покинула приміщення вказаного магазину та у такий спосіб умисно, таємно викрала дві туші для вій, якими у подальшому розпорядилась на власний розсуд.

У підготовчому судовому засіданні представник потерпілої юридичної особи подала до суду клопотання, у якій  просила звільнити неповнолітню від кримінальної відповідальності, вказуючи на примирення з обвинуваченою та  відшкодування товариству завданої шкоди.

Захисник неповнолітньої обвинуваченої подав клопотання про закриття кримінального провадження щодо неповнолітньої, яка раніше не судима, до кримінальної відповідальності не притягувалась, та звільнити її від кримінальної відповідальності у зв’язку з примиренням з потерпілою юридичною особою та повним відшкодуванням завданої шкоди.

Неповнолітня обвинувачена свою вину в інкримінованому кримінальному правопорушенні визнала повністю, щиро покаялася, ствердила про скоєння нею крадіжки чужого майна за викладених в обвинувальному акті обставин, відшкодування збитків, завданих злочином потерпілій юридичній особі, підтримала клопотання про звільнення від кримінальної відповідальності та закриття кримінального провадження.

Ухвала законної сили не набрала і може бути оскаржена до Хмельницького апеляційного суду.

0
репостів
0
репостів