Підприємець привласнив 800 тис. грн. передоплати за будівництво спортивних майданчиків

Автор 07 травня 2021, 13:48

Шепетівською окружною прокуратурою до суду направлено обвинувальний акт за фактом заволодіння коштами, виділеними на будівництво двох спортивних майданчиків для міні-футболу із штучним покриттям у м. Полонне (ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 Кримінального кодексу України).

Між міською радою та фізичною особою-підприємцем укладено договори підряду, відповідно до яких суб’єкт господарювання за 2,8 млн грн мав спорудити об’єкти інфраструктури.

Незважаючи на повну попередню оплату, підрядник свої зобов’язання не виконав та заволодів частиною коштів у сумі 800 тис грн. До актів виконаних робіт він вніс неправдиві відомості про їх обсяги.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчим відділом Шепетівського районного управління поліції ГУНП в області.
 
Довідково: найсуворіша міра покарання за статтями обвинувачення передбачена санкцією ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України – позбавлення волі на строк від 7 до 12  років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

0
репостів
0
репостів