Жителя Шепетівського району за зберігання зброї засудили до 4 років тюрми

Автор 26 квітня 2021, 20:31

Шепетівським міськрайонним судом Хмельницької області ухвалено вирок, яким затверджено угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором Шепетівської окружної прокуратури Хмельницької області та обвинуваченим за участю захисника. Жителя Шепетівського району визнано винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною першою статті 263 (придбання, носіння і зберігання бойових припасів без передбаченого законом дозволу) Кримінального кодексу України та призначено йому покарання у виді 4 років позбавлення волі.

На підставі ст. 75 КК України звільнено від відбування покарання з випробуванням, встановивши йому іспитовий строк тривалістю 1 рік.

На підставі.п. 1, 2 ч. 1 ст. 76 КК України покладено на обвинуваченого наступні обов’язки: періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації; повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання.

Присуджено до стягнення з обвинуваченого в дохід держави процесуальні витрати за проведення судової експертизи зброї в сумі 1634 гривні 50 копійок.

Згідно з вироком суду, обвинувачений, достовірно знаючи про обмеження і заборони щодо придбання та зберігання бойових припасів, не маючи передбаченого законом дозволу на придбання бойових припасів, у не встановлений досудовим розслідуванням час, місці та невстановленої особи придбав три патрони калібром 14,5 мм, які належать до категорії боєприпасів до нарізної вогнепальної зброї, з бронебійно-запалювально-трасуючою кулею, (два патрони - 1986 року; один патрон 1988 - року випуску), що придатні для стрільби, які надалі перевіз у не встановлений час до місця свого проживання, в с.Плесна Шепетівського району, де зберігав без передбаченого законом дозволу до виявлення 11 березня 2021 року працівниками поліції в ході санкціонованого обшуку.

Обвинувачений в підготовчому судовому засіданні підтримав угоду про визнання винуватості і просив її затвердити. Підтвердив, що укладення угоди є цілком добровільним, він розуміє права, наслідки укладення та затвердження угоди, характер обвинувачення, щодо якого він визнає себе винуватим, вид покарання, а також інші заходи, які будуть застосовані до нього у разі затвердження угоди судом.

Вирок законної сили не набрав і може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду.

Нагадаємо, згідно зі статтею 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За повідомленням пресслужби суду

0
репостів
0
репостів