Водій двічі попався за кермом напідпитку та залишився без авто

Автор 16 квітня 2021, 10:00
Водій двічі попався за кермом напідпитку та залишився без авто Фото depositphotos.com

Постановою Шепетівського міськрайонного суду Хмельницької області жителя Шепетівського району визнано винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого  частиною другою статті 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення та накладено на нього адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі 2000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 34 000 гривень з оплатним вилученням транспортного засобу.

Позбавлено правопорушника права керування транспортними засобами строком на 3 роки.

Згідно з ч. 3 ст. 30 КУпАП до стягнення приєднано невідбуту частину стягнення за постановою Шепетівського міськрайонного суду Хмельницької області від 24 лютого 2021 року та остаточно позбавлено керування транспортними засобами строком на 3 роки 11 місяців 14 днів.

Оплатно вилучено належний транспортний засіб – автомобіль марки «ВАЗ 2104».

Присуджено до стягнення з правопорушника на користь держави 454 грн судового збору.

Згідно з постановою суду, 26 березня 2021 року близько 01 год 35 хв,  громадянин П., в м. Шепетівка, повторно протягом року, керував автомобілем «ВАЗ 2104» в стані алкогольного сп’яніння, що встановлено за допомогою спеціального технічного засобу, дозволеного Міністерством охорони здоров’я України «DRAGER ALCOTEST 6810» в присутності свідка,  в  якому  зазначено,  що  в  П.  виявлено вміст алкоголю 1,76%, чим порушив п. 2.9 (а) ПДР України, вчинивши адміністративне правопорушення передбачене ч. 2 ст. 130 КУпАП.

Громадянин П. у судовому засіданні вину у вчиненні адміністративного правопорушення визнав.

Диспозицією ч. 1 ст. 130 КУпАП передбачено адміністративну відповідальність за керування транспортними засобами особами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції, а також передача керування транспортним засобом особі, яка перебуває в стані такого сп'яніння чи під впливом таких лікарських препаратів, а так само відмова особи, яка керує транспортним засобом, від проходження відповідно до встановленого порядку огляду на стан алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або щодо вживання лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції.

Частиною 2 статті 130 КУпАП передбачено адміністративну відповідальність за повторне протягом року вчинення будь-якого з порушень, передбачених частиною першою цієї статті.

Враховуючи те, що з дня набрання законної сили постанови Шепетівського міськрайонного суду Хмельницької області від 24 лютого 2021 року про притягнення громадянина П. до адміністративної відповідальності за ч. 1 ст. 130 КУпАП пройшло 16 днів і останній вчинив правопорушення повторно, на шлях виправлення не став, а також враховуючи виявлений ступінь тяжкості стану алкогольного сп’яніння у водія, суддя дійшов висновку накласти адміністративне стягнення, передбачене санкцією ч. 2 ст. 130 КУпАП.

Постанова законної сили не набрала і може бути оскаржена до Хмельницького апеляційного суду.

За повідомленням пресслужби суду

0
репостів
0
репостів