У шепетівській колонії викрили ціле угруповання, яке постачало наркотики

 Організатор — «смотрящий» за колонією та двоє співорганізаторів — «смотрящі» за відділеннями установи, до протиправної діяльності залучили ще 5-х виконавців. Лідерам та учасникам злочинної групи оголошено підозри.

Викрили протиправну діяльність злочинної групи оперативники управління стратегічних розслідувань в Хмельницькій області Нацполіції, слідчі поліції області спільно з підрозділами кримінальної поліції, за процесуального керівництва Хмельницької обласної прокуратури та підтримки спецпідрозділу КОРД.

34-річний організатор установив злочинний вплив та організував осіб з числа засуджених для постачання заборонених речовин до однієї з виправних колоній. Двоє співорганізаторів розподіляли отримані від злочинної діяльності кошти — координували так званий «злодійський общак», а також поширювали свій авторитет на інших утриманців колонії. 

П’ятеро осіб з кримінальним минулим забезпечували придбання наркотичних засобів та психотропних речовин. Виконавці мали шляхом «перекидів» забезпечувати їхню доставку до колонії. Зловмисники спеціалізувалися на так званій «ширці», маковій соломці, канабісі, амфетаміні. 

У вівторок, 13 квітня, поліцейські провели ряд санкціонованих обшуків у виправній колонії та місцях проживання фігурантів. Під час заходів було виявлено та вилучено наркотичні засоби, мобільні телефони, чорнові записи та банківські картки. 

Наразі трьом лідерам організованої групи повідомлено підозри за ч. 2 ст. 255-1 (встановлення або поширення злочинного впливу) та ч. 2 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) КК України. 

П’ятьом виконавцям оголошено підозри за ч. 2 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України та вирішується питання про обрання запобіжних заходів. 

Заходи проводились за підтримки Центрально-Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань Міністерства юстиції.

Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України 

Останнє редагування 13 квітня 2021, 19:43

Відео

0
репостів
0
репостів