За порушення режиму та побиття працівника колонії чоловік отримав вирок суду

Автор 07 квітня 2021, 11:10
За порушення режиму та побиття працівника колонії чоловік отримав вирок суду Фото depositphotos.com

Шепетівським міськрайонним судом Хмельницької області ухвалено вирок, яким раніше судимого за злочини проти власності 36-річного громадянина визнано винуватим у пред’явленому обвинуваченні за частиною другою статті 345 (умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу умисних легких тілесних ушкоджень у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків).

А також статтею 391 (злісна непокора законним вимогам адміністрації установи виконання покарань особою, яка відбуває покарання у виді позбавлення волі, якщо ця особа за порушення вимог режиму відбування покарання була піддана протягом року стягненню у виді переведення до приміщення камерного типу (одиночної камери)) Кримінального кодексу України згідно ч. 1 ст. 70 КК України за сукупністю кримінальних правопорушень, шляхом часткового складання призначених покарань, остаточно визначено покарання у виді 1 року 2 місяців позбавлення волі.

До вступу вироку в законну силу запобіжний захід обвинуваченому залишено попередній – тримання під вартою.

Згідно з вироком суду, обвинувачений, відбуваючи покарання в Державній установі «Шепетівська виправна колонія (№98)» в с. Климентовичі Шепетівського району, зарекомендував себе з негативної сторони, щодо вчинених злочинів не розкаявся і допустив 47 порушень режиму відбування покарання, за що на нього накладено 46 стягнень, у тому числі 11 разів поміщався до дисциплінарного ізолятору (ДІЗО) та один раз - до приміщення камерного типу (ПКТ) строком на один місяць згідно ухвали Шепетівського міськрайонного суду Хмельницької області від 03.05.2019р.

Обвинувачений, будучи поміщеним на підставі постанови начальника Державної установи «Шепетівська виправна колонія (№ 98)» строком на 14 діб до дисциплінарного ізолятору установи, 22 червня 2020 року, перебуваючи на території прогулянкового двору дисциплінарного ізолятору, під час проведення молодшим інспектором відділу нагляду і безпеки, працівником правоохоронного органу, під час виконання ним службових обов'язків - неповного особистого обшуку, діючи умисно, з метою перешкоджання законній діяльності працівника правоохоронного органу, завдав йому один удар кулаком правої руки в грудну клітину, заподіявши тілесне ушкодження легкого ступеня тяжкості.

Допитаний у судовому засіданні обвинувачений вину у вчиненні кримінальних правопорушень визнав частково.

У своїй неправомірній поведінці щиро розкаявся, просив врахувати, що тривалий час відбуває покарання.

Вирок законної сили не набрав і може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду.

Нагадаємо, згідно зі статтею 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За повідомленням пресслужби суду

Останнє редагування 07 квітня 2021, 11:22
0
репостів
0
репостів