Водія "швидкої", що спричинив ДТП, звільнили від кримінальної відповідальності

Автор 26 березня 2021, 09:36
Водія "швидкої", що спричинив ДТП, звільнили від кримінальної відповідальності Фото ілюстративне depositphotos.com

Ухвалою Шепетівського міськрайонного суду Хмельницької області закрито кримінальне провадження по обвинуваченню місцевого жителя у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною першою статті 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому тілесні ушкодження середнього ступеня тяжкості) Кримінального кодексу України та звільнено обвинуваченого від кримінальної відповідальності на підставі ст. 46 КК України у зв’язку з примиренням з потерпілим.

Присуджено до стягнення із обвинуваченого на користь держави витрати за проведення експертиз в загальній сумі 11 539,17 грн.

Згідно обвинувального акта громадянин С., водій швидкої медичної допомоги, обвинувачується в тому, що він  22 вересня 2020 року, керуючи спеціалізованим легковим автомобілем марки «ГАЗ» без увімкнених проблискових маяків, рухаючись на перехресті по головній дорозі в м. Шепетівка та здійснюючи маневр – поворот ліворуч з головної дороги на другорядну, перед зміною напрямку руху не переконався, що це буде безпечним і не створить небезпеки іншим учасникам руху, не надав дорогу транспортному засобу, що рухався по рівнозначній дорозі в зустрічному напрямку, почав поворот ліворуч, під час чого допустив зустрічне перехресне зіткнення із передньою частиною мотоцикла марки «Musstang».

Внаслідок вказаної дорожньо-транспортної пригоди водій мотоцикла отримав тілесні ушкодження середнього ступеня тяжкості, як такі, що спричинили тривалий розлад  здоров’я.

Обвинувачений свою вину в інкримінованому кримінальному правопорушенні визнав повністю, щиро покаявся, зазначив, що відшкодував потерпілому шкоду, завдану злочином.

Ухвала законної сили не набрала і може бути оскаржена до Хмельницького апеляційного суду.

Нагадаємо, згідно зі статтею 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За повідомленням пресслужби суду

0
репостів
0
репостів