Виголосили вирок водію, який навантажувачем насмерть переїхав школяра

Автор 11 березня 2021, 18:19

Шепетівський міськрайонний суд призначив покарання для водія навантажувача, під колесами якого загинув школяр. Страшний інцидент трапився в листопаді 2019 року у селі Жилинці Шепетівського району. Сьогодні, 11 березня, суд ухвалив вирок для водія.

Як сказав адвокат потерпілих, водій шкільного автобуса порушив правила дорожнього руху - не увімкнув аварійну світлову сигналізацію і відчинив двері транспортного засобу, аби вийшли діти. В той момент супроводжуюча особа не вийшла з автобуса, хоча сиділа на передньому сидінні і не пересвідчилася у безпеці висадки школярів. Внаслідок цього 6-річний хлопчик потрапив під колеса навантажувача.

Дитина вистрибнула із салону першою. Навантажувач саме об’їжджав автобус і ковшом збив дитину. Від удару хлопчик впав під транспортний засіб, який заднім колесом наїхав на голову дитини. Від отриманих травм школяр загинув на місці.

За словами адвоката родини потерпілих Миколи Янцеловського, водію навантажувача суд призначив покарання у вигляді 3 років позбавлення волі, а також на 2 роки позбавив права керування транспортними засобами. Також чоловік має відкшодувати моральні шкоду родині в розмірі 400 тисяч гривень.

Ще триває досудове розслідування. Під час нього мають встановити, чи була провина водія шкільного автобуса і вчителів, які супроводжували дітей. Наразі ще триває експертиза.

Останнє редагування 11 березня 2021, 18:45

Відео

0
репостів
0
репостів