Суд оштрафував шепетівчанина на 25 тис грн за побиття жінки

Автор 24 лютого 2021, 09:38

Шепетівським міськрайонним судом Хмельницької області ухвалено вирок, яким раніше судимого місцевого жителя визнано винуватим у вчиненні злочину, передбаченого частиною першою статті 296 (хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю) Кримінального кодексу України та призначено йому покарання у виді штрафу в розмірі однієї тисячі п’ятсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що складає 25500 гривень.

Цивільний позов потерпілої про відшкодування моральної шкоди задоволено.

Присуджено до стягнення з обвинуваченого на користь потерпілої 5000 грн у відшкодування моральної шкоди.

Згідно з вироком суду, 21 листопада 2020 року обвинувачений, рухаючись на автомобілі марки «Honda» в м. Шепетівка,  помітивши трьох жінок, які йшли по тротуару, діючи умисно та грубо порушуючи громадський порядок з мотивів явної неповаги до суспільства, з хуліганських спонукань, усвідомлюючи, що за його незаконними діями спостерігають сторонні особи, нехтуючи присутністю таких громадян, вийшов з автомобіля та підбіг до потерпілої К., в присутності Л. та М., під надуманим приводом, оскільки останні відмовились сісти в автомобіль під його керуванням, наніс  потерпілій один удар ногою в ділянку живота, внаслідок чого остання впала на асфальтобетонне покриття. Продовжуючи свої хуліганські дії, обвинувачений умисно та безпричинно наніс потерпілій, яка на той час знаходилася у положенні сидячи, один удар ногою в гомілку, заподіявши їй тілесне ушкодження легкого ступеня тяжкості. Після чого у конфлікт втрутилися Л. та М., які намагалися припинити хуліганські дії.

В судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненні інкримінованого йому проступку визнав частково, кваліфікацію інкримінованого йому діяння не оспорив. У судових дебатах  покаявся, попросив вибачення у потерпілої.

Вирок законної сили не набрав і може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду.

Нагадаємо, згідно зі статтею 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За повідомленням пресслужби суду

Останнє редагування 24 лютого 2021, 09:47
0
репостів
0
репостів