Хмельничанин визнав свою вину у спричиненні ДТП в Шепетівці

Автор 18 лютого 2021, 19:00

 Шепетівським міськрайонним судом Хмельницької області ухвалено вирок, яким затверджено угоду про примирення у кримінальному провадженні, укладену між обвинуваченим, його захисником та потерпілим і його представником. Жителя м. Хмельницький визнано винуватим у вчиненні кримінального проступку, передбаченого частиною 1 статті 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження) КК України, і призначено йому узгоджене покарання у виді штрафу в розмірі 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 5100 грн.

Присуджено до стягнення з обвинуваченого на користь держави витрати на залучення експертів в сумі 8172,50 грн.

Згідно з вироком суду, 03.02.2020 року обвинувачений, керуючи автомобілем марки «BMW», в м. Шепетівка, в порушення вимог Правил дорожнього руху, не вибрав безпечної швидкості руху, щоб мати змогу постійно контролювати рух транспортного засобу та безпечно керувати ним, не вжив заходів для зменшення швидкості аж до зупинки транспортного засобу або безпечного для інших учасників руху об’їзду після виникнення небезпеки для руху, не переконавшись в тому, що смуга зустрічного руху, на яку він буде виїжджати, вільна від транспортних засобів на достатній від обгону відстані, виїхав на зустрічну смугу руху, де допустив перехресне зустрічне зіткнення із автомобілем марки «CHEVROLET», під керуванням потерпілого.

Внаслідок вказаної дорожньо-транспортної пригоди водій автомобіля марки «CHEVROLET» (потерпілий) отримав тілесні ушкодження, що спричинили короткочасний розлад здоров’я – від 7 до 21 дня, середнього ступеня тяжкості тілесні ушкодження, які не були небезпечними для життя в момент заподіяння, але які спричинили тривалий розлад здоров’я – понад 21 день.

Обвинувачений угоду підтримав, вину у вчиненні кримінального правопорушення визнав в повному обсязі, погодився з узгодженою мірою покарання, вказав, що угода є добровільною.

Вирок законної сили не набрав і може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду.

Нагадаємо, згідно зі статтею 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За повідомленням пресслужби суду

0
репостів
0
репостів