Лісівники під час нічного рейду в мисливських угіддях виявили чоловіка зі зброєю

Автор 09 лютого 2021, 10:30
Лісівники під час нічного рейду в мисливських угіддях виявили чоловіка зі зброєю Фото Шепетівський лісгосп

Великої шкоди  мисливському господарству завдає браконьєрство. З метою боротьби з цим негативним явищем єгерська служба та лісова охорона Шепетівського лісгоспу проводять регулярні рейди в лісових угіддях та на полях поблизу них. З початку року відбулося дванадцять рейдів.

Під час одного з них, не в мисливський день, а в будень на полі поблизу села Червоний Цвіт виявили автомобіль «Нива». У лісівників виникла підозра, що це браконьєри. Під’їхавши до автомобіля, вони побачили громадянина в камуфляжній формі. Представивши службове посвідчення, мисливствознавець Шепетівського району запитав у громадянина мету його перебування в мисливських угіддях вечірньої пори. Той відповів, що їздив полем без конкретної мети і зразу попрямував пішки в сторону села.

Члени рейдової бригади оглянули ліхтарем через скло салон автомобіля й побачили предмет, схожий на зброю. Одразу викликали працівників поліції. Одержавши дозвіл суду, правоохоронці під час слідчих дій знайшли в автомобілі карабін і підсвічувальний пристрій, прилаштований до зброї. За номером карабіна встановили власника зброї й викликали його до відділку поліції. На порушника, яким виявився громадянин О.П., скали протокол. Винесено постанову згідно зі  ст. 85 ч.1 Адміністративного кодексу України. Тепер громадянину доведеться сплатити штраф  у сумі 1020 гривень.

За матеріалами пресслужби Шепетівського лісгоспу

Останнє редагування 09 лютого 2021, 10:41
0
репостів
0
репостів