У Шепетівці чоловіка судили за крадіжку алкогольних напоїв з магазину

Автор 05 лютого 2021, 09:42

Шепетівським міськрайонним судом Хмельницької області ухвалено вирок, яким раніше судимого за злочини проти власності жителя Шепетівського району визнано винуватим у вчиненні кримінального проступку, передбаченого частиною третьою статті 185 (таємне викрадення чужого майна (крадіжка), вчинене повторно, поєднане з проникненням у сховище) Кримінального кодексу України та призначено покарання у виді позбавлення волі строком на 3 роки.

На підставі ч. 1 ст. 71 КК України за сукупністю вироків, шляхом часткового приєднання до покарання за цим вироком невідбутої частини покарання за вироком Шепетівського міськрайонного суду Хмельницької області від 17.03.2017 року, остаточно призначити 3 роки 1 місяць позбавлення волі.

До набрання вироком законної сили змінити обвинуваченому запобіжний захід з особистого зобов’язання на тримання під вартою, взявши його під варту із зали судових засідань Шепетівського міськрайонного суду Хмельницької області 04 лютого 2021 року.

Присуджено до стягнення з обвинуваченого на користь держави 4249 грн 70 коп судових витрат за проведення експертиз.

Згідно з вироком суду, 23 вересня 2020 року близько 03 год. 00 хв. обвинувачений, попередньо взявши з собою з будинку за місцем свого проживання знаряддя злому та господарський мішок, прийшов до приміщення магазину «Росинка», що в с. Поляни Шепетівського району, де за допомогою металевої скоби зірвав два навісних замки та відчинив металеві захисні двері, після чого за допомогою тієї ж скоби зломив ригель електронного замка та таким способом проник у сховище – холодильну камеру, звідки з корисливих мотивів, умисно, повторно, таємно викрав слабоалкогольні напої та пиво на загальну суму 461,61грн. Таємно заволодівши майном потерпілої, поклав його в поліпропіленовий мішок, після чого приніс до свого місця проживання, де частину викраденого пива вжив, розпорядившись викраденим майном на власний розсуд.

В судовому засіданні обвинувачений свою вину у скоєнні інкримінованого злочину визнав повністю, щиро розкаявся. Обставини злочину та зібрані докази вини не оспорює, згоден з вартістю та кількістю викраденого майна, кваліфікацією злочину.

Вирок законної сили не набрав і може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду.

Нагадаємо, згідно зі статтею 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За повідомленням пресслужби суду

Останнє редагування 05 лютого 2021, 09:57
0
репостів
0
репостів