Засудили директора товариства, котрий заволодів коштами призначеними для ремонту школи

Автор 11 грудня 2020, 16:37

Прокурорами Шепетівської місцевої прокуратури у суді доведено вину керівника одного з товариств у вчиненні службового підроблення та заволодіння бюджетними коштами, виділеними на ремонт школи.

У результаті проведеного за процесуального керівництва місцевої прокуратури слідчим відділом Полонського відділення Шепетівського відділу поліції ГУНП в області досудового розслідування встановлено, що підрядник взяв на себе зобов’язання за 816 тис грн здійснити капітальний ремонт приміщення однієї із шкіл Полонської міської ради ОТГ.

Потім директор товариства вніс неправдиві відомості до актів виконаних робіт, завищивши їх обсяги. З-поміж іншого він вказав недостовірні дані щодо демонтажу і прокладення трубопроводу та заволодів бюджетними коштами на суму майже 65 тис грн.

Як повідомив керівник Шепетівської місцевої прокуратури Іван Комар, стороною обвинувачення в суді повністю доведено винуватість вказаної особи у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 191 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Вироком Полонського районного суду обвинуваченого засуджено до покарання у виді обмеження волі строком на 3 роки з позбавленням права обіймати посади керівника юридичної особи публічного та приватного права на 2 роки.

Вирок ще не набрав законної сили та може бути оскаржений в апеляційному порядку.

Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

0
репостів
0
репостів