Поїзди до Шепетівки запізнювались через обледеніння електромереж

Автор 11 грудня 2020, 13:27

Вчора, 10 грудня, через важкі погодні умови сталося обледеніння струмоприймачів у багатьох регіонах України. Залізничники оперативно налагодили роботу з усунення наслідків негоди: надавали допоміжні локомотиви на заміну та очищували струмопримачі. У результаті затрималися лише два поїзди далекого сполучення та три приміські.

Зафіксовано затримки руху наступних поїздів: №88 Ковель — Новоолексіївка, №86 Львів — Новоолексіївка, поїзд №6503 Коростень — Шепетівка, №6242 Фастів — Миронівка, №6037 Київ – Фастів. У середньому затримки склали до 1,5 год.

Наразі пасажирські поїзди слідують за графіком, залізниця працює в штатному режимі. Ситуація з рухом пасажирських та вантажних поїздів повністю контрольована.

Укрзалізниця закликає пасажирів бути обережними на об’єктах залізничної інфраструктури, виконувати правила поведінки на вокзалах і станціях та уважно слухати оголошення на вокзалах, адже в разі значного погіршення погодних умов можливі затримки поїздів. Також необхідно брати до уваги прогноз погоди під час планування подорожей та організації трансферу до вокзалу.

Загалом до боротьби з негодою в зимових умовах Укрзалізниця підготувала майже 200 снігоочищувачів та спеціалізованих машин. Майже 11 тис. стрілочних переводів обладнані пневмообдувкою та понад 2,4 тис. переводів — системами електрообігріву.

Також до роботи взимку підготовлені виробничі будинки та споруди, відремонтовані та налагоджені котельні, підготовлені контактні мережі, пристрої для механічної очистки ожеледі з контактного дроту та інше. Для забезпечення залізничників теплим одягом у зимовий період придбаний спецодяг, взуття, рукавиці тощо.

0
репостів
0
репостів