Шепетівський суд звільнив від кримінальної відповідальності водія, який напідпитку збив пішохода

Автор 09 грудня 2020, 17:27

Ухвалою Шепетівського міськрайонного суду Хмельницької області жителя Шепетівського району звільнено від кримінальної відповідальності, передбаченої частиною першою статті 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України на підставі статті 46 КК України у зв’язку з примиренням винного з потерпілою та кримінальне провадження закрито. 

Присуджено до стягнення в дохід держави витрат за проведення судових експертиз у сумі 3 595 грн 90 коп.

За обвинувальним актом, 22 вересня 2020 року обвинувачений, перебуваючи за кермом автомобіля марки «ВАЗ» в м. Шепетівка в порушення Правил дорожнього руху України, не маючи посвідчення водія, перед виїздом не перевірив і не забезпечив технічно справний стан і комплектність транспортного засобу, проявив неуважність, керуючи транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння, виїхав на зустрічну смугу руху. В результаті чого допустив наїзд на пішохода, яка стояла на лівому узбіччі дороги відносно напрямку руху автомобіля.

Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди, пішохід отримала тілесні ушкодження середнього ступеня тяжкості, як такі, що спричинили тривалий розлад здоров’я.

У підготовчому судовому засіданні потерпіла подала клопотання, у якому просила звільнити обвинуваченого від кримінальної відповідальності на підставі ст. 46 КК України, у зв'язку з примиренням, зазначивши, що шкода їй відшкодована у повному обсязі.

Ухвала законної сили не набрала і може бути оскаржена до Хмельницького апеляційного суду.

За повідомленням пресслужби суду

0
репостів
0
репостів