Викрав авто та продав його: до Шепетівського суду надійшов обвинувальний акт стосовно жителя Полтавщини

Автор 04 грудня 2020, 10:04

До Шепетівського міськрайонного суду Хмельницької області надійшов обвинувальний акт стосовно жителя Гребінківського району Полтавської області, який обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною другою статті 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом, вчинене повторно) Кримінального кодексу України.

Обвинуваченому 26.11.2020 застосовано запобіжний захід у виді тримання під вартою строком на 60 днів.

Досудовим слідством встановлено, що обвинувачений, будучи неодноразово судимим, в тому числі за умисні злочини проти власності, проти безпеки руху та експлуатації транспорту, 23.11.2020, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння на автомобільній стоянці в м. Шепетівка, проник у салон автомобіля марки ВАЗ 21063, де вирвав кабелі замка запалення, намагаючись привести в дію роботу двигуна, однак йому це не вдалося.

Відразу після цього обвинувачений, познайомившись із громадянином С., який не був обізнаний про його намір, спрямований на незаконне заволодіння транспортним засобом та не усвідомлював факту скоєння кримінального правопорушення, повторно привів в дію двигун автомобіля та під керуванням С. обоє вирушили у центр міста.

Цього ж дня обвинувачений продав викрадений автомобіль за грошові кошти в сумі 7500 грн, не повідомляючи про факт його викрадення покупця.

Внаслідок умисних протиправних дій обвинуваченого потерпілому завдано майнової шкоди на загальну суму 15047,15 грн.

Нагадуємо, що санкція ч. 2 ст. 289 КК України передбачає призначення покарання у виді позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

За повідомленням пресслужби суду

Останнє редагування 04 грудня 2020, 10:17
0
репостів
0
репостів