Зв’язав і вимагав гроші: у Шепетівці засудили обвинуваченого у розбійному нападі на літнього односельця

Автор 24 листопада 2020, 19:15

Шепетівський міськрайонний суд Хмельницької області визнав винним 34-річного мешканця Славутського району у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 187 КК України – розбій, вчинений особою, яка раніше вчиняла розбій, поєднаний з проникненням у житло, та призначив покарання – 8 років позбавлення волі з конфіскацією усього належного майна, крім житла.

За вироком суду, близько другої ночі 22 травня 2020 року в с. Пашуки Славутського району місцевий житель переліз через паркан, вийняв шибку з рами вікна на веранді будинку односельця й проник всередину. Відчинивши металевий засув на дверях, пройшов у кімнату господаря й, скориставшись його безпорадним станом та застосовуючи силу, зв’язав шнурівкою руки й ноги, кинув на ліжко і вимагав гроші. Аби чоловік не кричав, затуляв йому рот подушкою і долонею. На пошуки грошей в нападника пішло близько трьох годин. Та почувши, що невдовзі має прийти сусід, утік ні з чим.

У судовому засіданні він вибачився перед потерпілим, просив суд суворо не карати, і, не оспорюючи фактичні обставини справи, давати показання відмовився.

Син потерпілого у суді розповів, що батько після нападу був дуже наляканий, увесь трусився та нервував. Медики діагностували у нього крововилив на губі і синці на зап’ястях рук (тілесні ушкодження легкого ступеня тяжкості).

Призначаючи обвинуваченому вид та розмір покарання, суд врахував, що він вчинив особливо тяжкий злочин щодо особи похилого віку, раніше неодноразово судимий, в тому числі, й за розбій, не має сім’ї, не працює, за місцем реєстрації та проживання характеризується негативно, а також обставини, які пом`якшують покарання: повне визнання вини, щире каяття, активне сприяння розкриттю злочину.

Вирок не набрав законної сили і може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду.

За повідомленням прес-служби суду

0
репостів
0
репостів