Неповнолітню шепетівчанку судили за крадіжку з проникненням у житло

Автор 30 жовтня 2020, 09:35
Неповнолітню шепетівчанку судили за крадіжку з проникненням у житло Фото ілюстративне

Шепетівським міськрайонним судом Хмельницької області ухвалено вирок, яким неповнолітню місцеву жительку визнано винуватою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною третьою статті 185 (таємне викрадення чужого майна (крадіжка), поєднане з проникненням у житло) Кримінального кодексу України та призначено покарання з застосуванням ст. 69 КК України – 2 роки позбавлення волі.

На підставі ст.ст.75,104 КК України звільнено від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком 1 (один) рік.

Згідно з вироком суду, 04 серпня 2020 року, неповнолітня обвинувачена, 2003 року народження, через незамкнену хвіртку зайшла на подвір’я домоволодіння в м. Шепетівка та переконавшись, що власника будинку немає, діючи умисно, проникла в будинок потерпілої, де з полиці шафи таємно викрала грошові кошти: 3000 російських рублів та 100 гривень, спричинивши потерпілій майнової шкоди на загальну суму 1225 грн 60 коп. Заволодівши грошовими коштами, неповнолітня з викраденими грошима покинула місце вчинення злочину, викрадені російські рублі в той же день обміняла в пункті обміну валют та витратила їх на власні потреби.

В судовому засіданні обвинувачена свою вину у скоєнні інкримінованого їй злочину визнала повністю, щиро розкаялася.

Вирок законної сили не набрав і може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду.

Нагадаємо, згідно зі статтею 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За повідомленням пресслужби суду

Останнє редагування 30 жовтня 2020, 09:52
0
репостів
0
репостів